Xytras Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Witam Stworzyłem macierz RAID 0 z dwóch dysków seagate 320GB ST3320620AS i jest fatalna wrecz wydajność. Całość posadziłem na ASUS'sie A8N-SLI DELUX na kontrolerze NVIDIA SATA2 :) No i odczyt z HD TACH jest na poziomie 70-80MB/sek czyli w zasadzie jak na jednym dysku, jedynie BURST jest szybsze niż na jednym, bo okolo 180MB/sek po przywroceniu systemu i na swiezej kopii ponad 200MB/sek. Teraz pytanie się kłania, dlaczego tak słabo? Z tego co widziałem po screenach od ludzi to mieli odczyt po 140MB/s a burst okolo 300 :mur: Ja powiem tylko tyle ze na wiele testow raz mi burst wskoczyl 300 z hakiem, ale tylko raz i nigdy wiecej sie to nie powtorzylo :( Stad pytanie dlaczego tak słabo? No i z góry przepraszam jesli komus to przeszkadza ze temat nie znajduje się we wnetrzu tematu o seagatach 10, ale tam niestety po 5 minutach post jest zawalony dziesiatkami pytan, jaki dysk kupic... dzieki z gory za jakiekolwiek porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...