Skocz do zawartości
Gość Carl Orff

Jakie Ac Na Sandiego@3ghz ?

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie. procek chodzi na 3GHz przy 1.325. na boxie w idle ma 38*C przy ostrym katowaniu np. orthosem dobija do 50*C. trzeba mi cos wydajnego co go dobrze schlodzi, abym mogl krecic dalej B-) wydajnosci/chlod to priorytet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Freezer64 Pro by nie wystarczył?? Naprawde dobre AC....pozatym z tego co widze to SD masz na 1,325v więc tym bardziej ;]

obecnie jest na 1.325 i temp juz dochodzi do 50*C. a ja chce go wykrecic na wiecej przy temp. nizszej niz 50*C a to juz wiaze sie z daniem mu wiecej papu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie! Tyłe że ma pewnie pasywa a w budzie ma 4x120mm na 5v ma cicho wydajnie itp Chociaż na upartego na ninje 3 fandery by założył :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielokrotnie o tym było, a ja znów będę sugerował, aby nie wybierać jedynie między Scythe Infinity/Ninja oraz Freezerem. Zarówno Infinity ma wielu dobrych konkurentów ceciach!ących się bardziej kompaktowymi wymiarami i lepszym wykonaniem, jak i Freezer takowych ma.

Jeśli ma coś być z najwyższej półki wydajnościowej to możesz wybrać jeszcze spośród:

• Thermalright Ultra120 - lada dzień wyjdzie odświeżona wersja eXtreme o zwiększonej wydajności. Najwyższa półka jakościowa. Musisz jednak dokupić jeszcze wentylator, bo w zestawie go nie ma. Możesz za to sobie wybrać jaki Ci się podoba i nie jesteś skazany na wybór producenta coolera.
  • Noctua NH-U12F - najcichsze spośród najwydajniejszych.
Jeśli ekonomiczne rozwiązanie w stylu AC Zamrażacza to są jeszcze:Możesz sobie wybrać co Ci się podoba w zależności od środków jakie chcesz na to przeznaczyć.

Ja osobiście poczekał na wersje eXtreme Ultry120, jeśli ma być najwydajniej i najlepiej... a jeśli ma być ekonomicznie to wziąłbym CoolerMastera HyperTX. Nieco wydajniejszy od Freezera i chyba lepiej wykonany.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Labovsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez freezerka 64 pro. :rolleyes: po 55zl juz sa

no a kupowanie chlodzenie = wartosci samego procesora chyba mija sie z celem

swoisty przerost formy nad trescia

wiec jakies tam scythe omijaj z daleka.

Edytowane przez wezir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ja mam SD 3Ghz Vcore1.37 w tandemie z Ninja i bardzo sobie chwale to chłodzenie.W IDLE mam 24*C a w stresie 38*-40*C.Fander 92mm w IDLE 0rpm w stresie 1000rpm*C . Jak dla mnie rewelacja.Miałem wcześniej Freezera i nie radził sobie juz przy takich taktach.

@Labovsky szerzy bojkot Scythe :wink:

P.S Apeluje o przeglądanie tematów w tym dziale bo tego typu pytania zadane były już milion razy. :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam łaskawej pamięci, że nie Scythe, a Ninjy i Infinity :P

To drobna acz znacząca różnica :)

Pozdrawiam :rolleyes:

P.S. Oh... pardon... jeszcze Andy Samurai Master objęty jest moim "bojkotem" ;)

Edytowane przez Labovsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ja mam SD 3Ghz Vcore1.37 w tandemie z Ninja i bardzo sobie chwale to chłodzenie.W IDLE mam 24*C a w stresie 38*-40*C.Fander 92mm w IDLE 0rpm w stresie 1000rpm*C . Jak dla mnie rewelacja.Miałem wcześniej Freezera i nie radził sobie juz przy takich taktach.

P.S Apeluje o przeglądanie tematów w tym dziale bo tego typu pytania zadane były już milion razy. :mad:

ee,,, czy mierzysz temp ? jak z wentylacją w budzie ?

na o144 3ghz 1,42v ninja + 120mm fandera@1000rpm + clp i coretemp - do 69*c load

@ 1300mhz 1v jako pasywka spokojnie robi 50*c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee,,, czy mierzysz temp ? jak z wentylacją w budzie ?

na o144 3ghz 1,42v ninja + 120mm fandera@1000rpm + clp i coretemp - do 69*c load

@ 1300mhz 1v jako pasywka spokojnie robi 50*c

Straszne masz te temperatury :huh: Wentylacja w budzie to 120mm fander z przodu na 700rpm i tyl 92mm fander na 800rpm + wentyl w zasilaczu wyciąga dodatkowo cieple powietrze z nad Ninji.

Temp według SmartGaurdiana...ale jako ze zaciekawiłeś mnie ta swoja wysoka temp zapodałem core temp.Temp po 10min z SP2004 wyniosła według SmartGuardiana 40*C,Speedfana 40*C a według CoreTemp max zanotowałem 45*C.Średnio 43-44*C

W pokoju mam dodatkowo dzisiaj strasznie gorąco :rolleyes:

Chodzi o to ze SmartGuardian podaje temp procesora a CoreTemp temp diody procesora.Sprawdz temp procka a nie diody to porównamy wyniki. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 50c idle to już temp z sg

pewnie mocno wspomaga cie ten wentyl z zasilacza

w tej chwili mam równe 50*c, wywiew fander 120 ~350obr (load 1k), na ninji fander 120 300-500obr (load1k),w budzie dwa fandery jako wciągające (powiedzmy że przemieszczające powietrze z przodu do tyłu) @ ~500rpm

w zasilaczu (topower p526) 2x80mm ale push-pull wiec nie pomogą ninji,, do tego grafika w 2d i mostek pasywne

trochę tego ustrojstwa jest ;) sam się dziwie że sobie nie radzi za dobrze

-> mam trochę czasu dzisiaj rozbiorę złoma, dostanie nową kapkę clp + czyszczenie zobaczymy co sie stanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 50c idle to już temp z sg

pewnie mocno wspomaga cie ten wentyl z zasilacza

w tej chwili mam równe 50*c, wywiew fander 120 ~350obr (load 1k), na ninji fander 120 300-500obr (load1k),w budzie dwa fandery jako wciągające (powiedzmy że przemieszczające powietrze z przodu do tyłu) @ ~500rpm

w zasilaczu (topower p526) 2x80mm ale push-pull wiec nie pomogą ninji,, do tego grafika w 2d i mostek pasywne

trochę tego ustrojstwa jest ;) sam się dziwie że sobie nie radzi za dobrze

-> mam trochę czasu dzisiaj rozbiorę złoma, dostanie nową kapkę clp + czyszczenie zobaczymy co sie stanie

Wydaje mi sie,że jednak SanDiego mniej sie grzeje od opteronow-to tez nie ma co sie zbytnio skupiac na porównaniach w tej materii.Ale jednak wydaje mi się że jak na Ninje to masz troche zbyt gorąco.

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hymm jajo niby takie samo ;)

przesmarowałem clp i jest lepiej,,

raz - różnica między coretempem a sg to 1-4*c :))

dwa - chyba jak się zrobi chłodniej uda się zrobić w idle pasywkę przy rozsądnych tempach

trzy temp rośniej wolniej niż wcześniej, spada szybciej

ciężko mi teraz mówić o konkretnej różnicy w *c (nagrzany pokój..), sprawdzimy wieczorem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi