Relient Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam, Mam taki problem z maszynką, jak załączę zasilanie do kompa na listwie zasilającej i potem nacisnę przycisk power to maszyna sie załącza tylko ze nie do końca. Komputer idzie, wentylatorki sie kręcą, ale na monitorze pisze „No Signal Detected” dopiero jak nacisnę przycisk reset to komputer załącza sie bez problemów. Do takie sytuacji dochodzi tylko wtedy, kiedy komputer był wyłączony na listwie zasilającej. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) podaj konfig uwzgledniajac zasilacz sprawdz linie 5Vsb (fioletowy kabel we wtyczce atx) Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Obejrzyj kondensatory na płycie. Jeżeli wyglądają tak, to one są winne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Relient Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Jeśli to wam cos pomoże to oto jest moja konfiguracja :) Grafa: Gigabyte NVIDIA GeForce 7900 GS Mobo: Gigabyte GA-965P-DS4 Proc: Intel Core 2 Duo E6300 1,87 GHz RAM: Kingston 2GB DDR2 667 MHz Dysk: Seagate 250GB Zasilacz: Chieftec GPS – 450AA – 101A CPU Fan: Arctic Cooling Freezer 7 Pro a co do kondensatorów to wątpię bo ta maszynka ma może trochę ponad miesiąc :) ale sprawdzę na wszelki wypadek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Sprawdź napięcia miernikiem, czy masz w gniazdku bolec?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Relient Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 eeee napięcia??? spoko spróbuje :) a w gniazdku nie ma bolca (stare budownictwo) a że tak spytam to co bolec ma do rzeczy w tej sytuacji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 miernikiem!!! ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Hmmm.. Miałem już wiele razy do czynienia z takimi przypadkami. Bardzo często się tak zdarza. Zasilacz tu nie ma nic do rzeczy (zawsze sprawdzam). Wszystko zależy od płyty głównej. Przynajmniej w tych kilku czy kilkunastu przypadkach z którymi ja się spotkałem. Kondensatory również na tych płytach nie są nabrzmiałe. Jeden taki komputer nawet na dziś dzień mam, znajomy przywiózł zebym wymienił system. Też jest to dla mnie dużą zagadką - zwykle jak komputer był na gwarancji to po oddaniu do serwisu wymieniali mobo. Przypuszczam że to w Twoim przypadku będzie najlepsze wyjście. Jednakże ten komputer który ja mam dzisiaj tu u siebie na gwarancji już nie jest. I teraz ja też nie wiem jaki dokładnie element płyty głównej za to odpowiada. Chętnie bym się dowiedział, bo często bywa tak, że jeżeli komputer startuje dopiero po któreśtam próbie uruchomienia to z czasem tych prób musi być coraz więcej, aby komputer uruchomić - aż wreszcie dochodzi do momentu w którym uruchomienie komputera staje się praktycznie niemożliwe. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...