Skocz do zawartości
akwarela58

Jaką Kupić Płytę Główną Na Agp Pod Procka Amd San Diego 4000+

Rekomendowane odpowiedzi

[/b]Posiadam bardzo dobrą kartę pod złącze AGP ale chcę zmienić procesor z Pentium IV na procesor AMD Athlon 4000+ San Diego lub AMD 2-rdzeniowy,więc mam pytanie jaką polecili byście mi płyte główną do tego procka (AGP) dziekuję wszystkim za podpowiedz.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że na AGP Ci się nie opłaca,bo procki na 939 są drogie,na AM2 się przesiądź i kup sobie coś na pcie...Chociaż z drugiej strony nie wiem,czy są pł.gł. na AM2 z AGP,jeśli coś takiego jest,poszukaj. jaka to karta graficzna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procki na 939 sa tanie, bardzo tanie, nawet zbyt tanie (:( moj venice 2,8GHz wart tylko ze 100 zl) , cena dwurdzeniowych to juz inna sprawa.

Do niedawna posiadalem Gigabyte k8nsc-939 dla mnie jej wydajnosc byla szokiem. Jednak polecam Ci o wiele popularniejszy ASRock 939Dual-VSTA - z czasem ta super karta na agp przestanie byc super wtedy latwo zmienisz ja na pci-e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

939dual-vsta teraz jest dosyć droga. Akwarela58 Napisz swój config, bo może lepiej będzie przejść na 2 jajowca

Więc tak:chodzi mi o to,że mam kartę Nvidia Geforce 6600GT i procek P.IV 2,5 GHZ płyta główna Asus.Chcę :unsure: zostawic na razie tylko grafę bo mam do dyspozycji tylko 600zł.gotówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Sprzedaj to co masz i dołożysz do tych 600zł. Wyjdzie lepiej niż pakowanie sie w agp.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauwaz ze 7300gt i 7600gs to bardzo podobne karty ;)

7600gs po oc jest taka sama jak 7600gt . GT bedzie sie krecic tak samo.

7300gt podkreca sie do takich wartosci (jak nie lepszych) jak 7600gs / gt .

Oczywiscie mozna tu mowic o tym, ze 7600 ma wiecej potokow, ale wydajnosc jest podobna. Ja bym bral 7300gt nawet za wzgledu na to, ze potem lepiej sie ja sprzeda nic 6800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi