PePPeR^^ Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Chcę kupic sobie nowy procesor, niestety moja płyta to asus k8n z socket 754.. mam teraz athlona 2800+ i rozglądam sie za czyms lepszym własnie pod 754, ale na allegro nic ciekawego nie ma (tylko 3000+).. w sklepach tez nie ma specjalnego wyboru.. co polecacie pod ten socket? domyslam sie ze semprony odpadaja.. wiec jaki athlon? podobno pod 754 najlepsze to 3700 ale zadnego infa nie moge znalesc.. ps. nie piszcie zebym sie przerzucil na inna platforme etc, bo za jakis czas kupuje calkiem nowego kompa ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Cytat ps. nie piszcie zebym sie przerzucil na inna platforme etc, bo za jakis czas kupuje calkiem nowego kompa ;PWięc nie zmieniaj proca, tylko go podkręć i przez jakiś czas powinien wystarczyć, a przez ten czas zbieraj kasę, na nowego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie ma sensu taka zmiana, raz ze niewielka roznice w wydajnosci uzyskasz, dwa sporo za taka zmiane zaplacisz. Podkrec lepiej troche swoj procesor. XvAK byl szybszy ;) Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 No nie ma rady jak chcesz bardziej wydajny komputer. To musisz przejść na nową platformę. Przykro mi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 ten 2800+ nie bedzie taki zły z zegarem 2,5ghz :) do gier wystarczy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePPeR^^ Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 wiem ze nie poczuje zmiany wydajnosci, ale ja musze zmienic procesor bo jest cos z nim nie tak (niestabilny i duze tempy, nie pisalem o tym bo nie sadzilem ze bedzie to istotne -.-) dlatego pytalem sie jaki procek kupic, a nie czy się opłaca, tyle =P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 hmm no to moze kup Semprona @ 2.5GHz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePPeR^^ Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 xacti napisał(a): hmm no to moze kup Semprona @ 2.5GHz? :) Tez o tym myslalem, ale jak pisalem nowego kompa kupuje za jakis czas (to nie znaczy ze za tydzien-dwa, tylko 4-5 miesiecy) a przez ten czas chyba nie wytrzymam z sempronem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Wytrzymasz ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Ale przecież te Sempy to były najlepsze proce na 754 ;) Tzn OC najlepsze - 0.09 pozostałe byly 0.13 (oprócz venice) A różnica na tej samej częstotliwości miedzy Athlonem i Sempronem to max 3-5% Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Albo zmieniasz całego kompa albo nic. Zmiana samego proca nie ma sensu. A tego grzania i niestabilności szukał bym gdzie indziej niż w procesorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A moze brać właśnie Venica s754?? Nówki na Allegro chodzą po ~130zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Kup sempa 3k+/2800+ (jak wolisz) i trochę go podgonisz... Swoją drogą to co żeś zrobił z tym procem że niestabilny? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 ja bym wolal jakiegos sprawdzonego pod wzgledem oc poszukac, bo teraz nowe sempy sie nie za dobrze kreca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Dokladnie tylko @sempek, PePPeR^^ sprawdz PW. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePPeR^^ Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Kaaban napisał(a): Kup sempa 3k+/2800+ (jak wolisz) i trochę go podgonisz... Swoją drogą to co żeś zrobił z tym procem że niestabilny? :blink: Problem w tym ze nic takiego.. :P I to raczej wina procesora, bo chlodzenie jest ok (pentagram nxc 100 i arctic silver).. zasilacz tez Chyba jednak wezmę tego 3000 + Venice - 130 zł to niezła cena. Chociaz myslalem ze znajde jakiegos 3200+/3400+. Poza tym nie zalezy mi na O/C Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) a jaki masz zasilacz? //sorki, nie zwrocilem uwagi na to poniewaz bylo kolo Lite-On ;) ah te przyzwyczajenia ;) Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 przeca ma w podpisie że Chiefa 350W, więc raczej starcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...