Skocz do zawartości
Juzef

Pentagram Albo I Nie...

Rekomendowane odpowiedzi

Witojcie

Nauka radziecka zna takie przypadki. Jak na razie jadę na Celeronie 2,2GHz chłodzonym przez Pentagrama NXC-100 AlCu. Z początku zamierzałem go (wentyl znaczy sie) wykorzystać ponownie przy przejściu na Athlona X2 3600+ 65nm. Teraz jednak mam wątpliwości, bo moze istnieje coś lepszego w tych sprawach? Czy ten Pentagram podołałby nowemu procowi nawet gdybym go pokręcił w okolice 3GHz? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, no oczywiste, i chyba póki co ponad przedział 100zł nie wyskoczę. Ten obecny pentagram zły nie jest. Prawde mówiąc zagłusza go mobo które wciąż rzęzi, trzeszczy i siorbie. Naprawde jest ten pentak hp-100 tyle lepszy od mego że warto go brać?

To może inny wariant. Zapodam oczekiwania, a powiedzcie ile by ten luksus kosztował..:) Otóż dobry by był wentyl, co by regulował sobie sam obroty, był jak najwydajniejszy a przy tym grobowo cichy no i wlazł możliwie do budy standardowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

regulowac obroty to bedzie mobo jesli jej to ustawisz

w pentaku wiatrak jest srednio cichy, przy ustawieniu na auto w idle praktycznie nieslyszalny, w stress troche gorzej (zawsze mozna go nie zakladac i dokupic cos bardziej cichego - w 100 zeta napewno sie zmiesci nawet z dodatkowym wiatrakiem)

co do fryzjera to trudno mi cos konkretnego powiedziec, podobno minimalnie gorsza wydajnosc, specyficzny wentyl (podobno cichszy) ale za to dluzsza gwara

w zasadzie ktorego nie wezmiesz to na jedno wyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi