Lesiu Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 a lepsza od MSI P6N SLI-FI?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 ja bym się kierował ku Abitowi, bo Gigaszit to Gigaszit :] niby fajny, jednak ja jakbym miał wybór to only Abit :) a do E4x00 starczy Ci i zwykły AB9 // MSI P6N sli fi Hmm.. Oto chodzi, że mam bardzo duży sentyment do tego niby Gigaszitu B-) ! W domu brat ma Gigabyte na nF4 4x (GA-K8NE - chyba) i bardzo dobrze się trzyma, ba nawet bardzo bardzo dobrze... Co do MSI :mur: to generalnie są to płyty dla ludzi którzy niezbyt chcą się bawić w podwyższanie wydajności swego komputera (zdanie kolegi i powoli wyrabiane moje B-) ) Ten e4x00 to tymczasowe rozwiązanie - później coś wyższego, lub coś w rodzaju 4jajowca :lol: - bo jak się przechodzi z S939 to jednak poszaleć nie można odrazu :wink: A może Gigabyte 965P-S3 rev 3.3? Podobno będzie obsługiwała 45nm :) Da się kręcić, za ok 330zł dostaniesz :) Opłaca się :DA co do DS3.. To miałem brać DS4, ale gdzieś tam poczytałem, że już durny Asus P5N-E SLI daje więcej w podkręcaniu niż ten DS4 :mur: - dlatego zacząłem rozglądać się za alternatywą. O Asusach zmieniłem zdanie przez obecną A8N-E.. Może to wszystko przez ten przyrostek "-E" ?? Ale nie zamierzam sprawdzać czy się mylę czy nie, więc szukam czegoś w innych firmach B-) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Hmm.. Oto chodzi, że mam bardzo duży sentyment do tego niby Gigaszitu B-) ! W domu brat ma Gigabyte na nF4 4x (GA-K8NE - chyba) i bardzo dobrze się trzyma, ba nawet bardzo bardzo dobrze... Co do MSI :mur: to generalnie są to płyty dla ludzi którzy niezbyt chcą się bawić w podwyższanie wydajności swego komputera (zdanie kolegi i powoli wyrabiane moje B-) ) Ten e4x00 to tymczasowe rozwiązanie - później coś wyższego, lub coś w rodzaju 4jajowca :lol: - bo jak się przechodzi z S939 to jednak poszaleć nie można odrazu :wink: A co do DS3.. To miałem brać DS4, ale gdzieś tam poczytałem, że już durny Asus P5N-E SLI daje więcej w podkręcaniu niż ten DS4 :mur: - dlatego zacząłem rozglądać się za alternatywą. O Asusach zmieniłem zdanie przez obecną A8N-E.. Może to wszystko przez ten przyrostek "-E" ?? Ale nie zamierzam sprawdzać czy się mylę czy nie, więc szukam czegoś w innych firmach B-) Pzdr co do tej płyty, mylisz się :) Poczytaj testy, robi takie FSB, że spokojnie, spokojnie starczy na podkręcenie E43/44 na max jego moźliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 co do tej płyty, mylisz się :) Poczytaj testy, robi takie FSB, że spokojnie, spokojnie starczy na podkręcenie E43/44 na max jego moźliwościA oczym mówisz, bo jakoś nie mogę skojarzyć DS4, Asus?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 pogrubiłem. MSI P6N sli fi. Sam miałem złe zdanie o MSI'ach do o/c , ale ta płyta zrewidowała moje poglądy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 pogrubiłem. MSI P6N sli fi. Sam miałem złe zdanie o MSI'ach do o/c , ale ta płyta zrewidowała moje poglądySorki nie zauważyłem.. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...