Skocz do zawartości
Snajper3

X800xt Pe Ponoc Problem Z Zasilaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kompa jak z podpisu. Do niedawna mialem karte grafiki ATI X800PRO. Teraz kupilem nową Sapphire X800XT Platinum Edition, no i sa problemy:/

Na poczatku komp sie resetowal tuz przy odpaleniu Windowsa, potem Windows poszedl natomiast 3d marki cos zle karta przeszla:/ Sformatowalem dysk i zainstalowalem system na nowo. Bylo dobrze do czasu az wlaczylem kompa i odswiezanie szwankowalo w Windzie. Teraz niektore gry chodza, a niektore nie. Taki Serious Sam 2 smiga elegancko, a juz w Oblivionie wlacza sie tylko intro i wychodzi do windy.Temperaturka karty w idle max 44`C a w stresie max 78`C. Ponoc mam za slaby zasilacz, a dokladnie slaba linia 12V. Co o tym sadzicie? Czy to rzeczywiscie zasilka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten Twój fortron rzeczywiście ma słabą 12'tkę. Ma tylko 15A (przy czym fortron czy delta 350W mają ok 25A). Jeśli możesz to pozycz od kogoś zasilacz z mocniejszą linią.

Sprawdzałeś kartę u kogoś? może ona jest walnięta?

Sprzedawca zapewnie mnie że karta była testowana przed sprzedaza i jest w pelni sprawa. Poza tym gdyby byla walnieta to taki Serious Sam 2 takze by nie chodzil:) Niestety nie mam innego zasilacza żeby sprawdzic:/ a kasy na nowy to max do 100zl moge zorganizowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi