Skocz do zawartości
kulitom

Sapphire X1650pro 256/128 1.3 Ns

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam sie dlaczego moj wynik jet nizszy od tych, ktore widzialem w testach publikowanych w internecie. Najwiekszy wynik jaki mi sie udalo uzyskac to 5470, podczas gdy czytajac testy wynik siegal do ok. 5800-5900. Czy moj wynik miesci sie w normie?

Moj sprzet:

pentium4 640

pl. gl. Msi pm8pm-v

1gb ram goodram ddr2 533Mhz

Sapphire radeon x1650pro 256/128 gddr3 1.3 ns agp 8x

sb audigy4

dysk seagate barracuda 7200 rpm sata2 80gb 8mb

z ustawieni sterownikow i opcjii w biosie nic juz nie wycisne, probowalem wszystkich kombinacji.

Najwyzszy wynik uzyskalem podkrecajac karte programem atitool 0.27 - rdzen na 627Mhz i pamiec na 724Mhz.

Bez podkrecania wynik to ok. 5150

stery do grafiki to catalyst 7.4

Czy to mozliwe ze plyta glowna jest taka do niczego? Czy polepszy mi sie wynik, gdy wymienie ja np. na jakiegos gigabyte'a?

A moze dokupic jeszcze 1gb ramu?

Edytowane przez kulitom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Damikor

Wymień na Galaxy Zalman 7600GS lub Palit Sonic 7600GS.

U mnie ta druga podkręcona z 450/1000 do 560/1600 (oczywiście 24/7) osiąga 6500 pkt w 3DMarku. Galaxy podkręca się jeszcze lepiej (z tego co wiem to 680/1750)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi