Skocz do zawartości
Gosu

S939 Athlon 64 X2 4200+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znalazłem te procki

http://www.allegro.pl/item189292156_athlon...ie_toledo_.html

http://www.allegro.pl/item189518751__najta...ledo_4200_.html

I zastanawiam się nad kupnem jednego z nich (pewnie ten tańszy) chociaż w sumie bym brał przed 10ym więc może i egz pierwszy :D

Zanim wyjdą nowe procki AMD to troche mine,a uważam że mam na tyle dobry konfig ze spokojnie moge wstrzymać się z przesiadką na Core 2 duo-bo w sumie niedawno chciałem to zrobić ale teraz szaleństwo cenowe jest spore,po za tym zobaczee jak rozegra się sytuacja z nowymi prockami AMD.

Czy według Was opłaca się wymienić mojego procka z podpisu na jakiegoś z tych x2 ? Cena nie jest wielka,biorąc pod uwage ze x2 4600+ na s939 Manchester chodzi po 850 zł :mur: .

Mój procek nie wyrabia w SupremeCommanderze a wiem ze dwa rdzenie poradzą sobie,poczekam az wyjdzie r 600 zobacze jak sprawa z nim wygląda i też bym brał,ale nie chce teraz wymieniać dodatkowo ramu i mobo.

Uważacie że warto zainwestować w zmiane procka na jakiś z tych 4200+?

A potem kiedy już będzie ustabilozwoana sytuacja porpostu przesiąść się na Core 2 Duo bądz też Agena/Kuma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie. W cenie tych procesor kupisz i plyte i procka X2 na AM2 ;-)

Calkiem bez sensu je kupowac.

Tak,ale to wiąze się ze zmianą ramu chociażby,a jeżeli nie chce mi się bujać z szukaniem klientów na ram i mobo,czy na allegro czy gdziekolwiek,chyba ze znajde jakoś szybko to co innego.

Po za tym jak bym brał coś na am2 to też konkret sprzęt dorbrą płyte pod O/C -do swojej DFI mam zaufanie ,po za tym jak wyjdą Agena/Kuma to i tak wyjdą nowe płyty mimo kompatybilności tych procków z AM2 to płyty na AM2+ będą działać lepiej (czytałem o tym dziś na forum) ,no i oczywiście wyjdąnowe sprzęty.

Te 550 zł to nie jakiś duzy wydatek dla mnie żeby procka kupić-a nie musze się wtedy bujać ze zmianą mobo i ramami-bo i tak potem będe wymieniał sprzęt,więc mysle ze nie ma sensu się bawić x razy w wymiane części,skoro moge mieć sprzet na sprawdzonej platformie.

W takim wypadku mysle ze i odczuje róznice między moim prockiem a tym x2 4200+ i potem poorstu sprzedam drozej :-)-ja tak na to patrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gosu

Tyle sie juz pisalo na forum o skalarnosci GPU i CPU

zrobilem pare testow z Stalkerem i Oblivionem , odkrecilem proca

z 2844MHz na 2500MHz i wiekszej roznicy nie zauwazylem .

Srednio jakies 8-10% , jednak szybka grafa potrafi zrobić wiecej pozytku

niz szybki procesor .

Moim zdaniem zainwestuj w najszybsza grafike na jaka cię bedzie stac

Bynajmniej Ja mam zamiar zmienic w moim sprzecie tylk o grafe

8800gtx albo 2900xt , poczekam tylk o na testy i stosune k cena/wydajnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z Bemx2k w grach, az tak duzego znaczenia procek nie ma (nie mowie o wsyzstkich)

lepiej zainwestowac w lepsza grafe...

No zgadzam się z wami chłopaki co do gier,ze to grafa jest czynnikiem number one,ale np w SupremeCommander zalecany jest proc z dwoma rdzeniami,a jak gram sobie po necie (oryginał posiadam) i jest więcej woja to masakra,nawet na Singlu,porpostu ta gra mega zzera proca.Grafa swoją drogą,ale nie ma roznicy czy na lOw czy HIgh to i tak proc wymięka,dlatego nawet kurde dla wygody byym teraz brał procka,a potem grafe jak wyjdzie ,no a kiedy nadjedzie pora zmienie reszte.

Czy Toledo jest podatne na O/C?

EDIT:

Tak w sumie patrze na testy tych brisbane'ów i ładnie lecą,moze znajde kupca na procka,ramki i mobo i wezme coś na AM2 + 3600+ 65 nm jak polecacie,tylko jaką mobo najlepiej brać Abita czy może DFI?Widzialem DFI Lan Party nf5 ale kurde za 700 zł :-)

Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi