Skocz do zawartości
turtles5

Jaki wybrać TANI RAM

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z ostatnimi obniżkami cen RAMu pytam się upszejmie co kupić. Chodzi mi o 256 MB 333Mhz. Corsair, OCZ i tym podobne odpadają - za drogie. Samsung z C na końcu (i chyba ogólnie też) też odpada - za drogi. TwinMOS za 175 zł (około) hmmmmmmmm, to jest fajne. Albo Kingston za 250? Albo cokolwiek w podobnej cenie. Podajcie swoje sugestie i podajcie parametry na jakie trzeba patrzeć, aby wybrać najlepszy możliwy model

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W komputroniku jest tylko wersja 512 MB i chyba moduł No-name wnioskując po zdjęciu. Samsungów w Barwkompie brak, poza tym jeden kosztuje 328zł, a TwinMOS 175 zł (czyli 2x więcej bez 20 zł). Widziałem też Infineony za 226 6ns. Kingstony tylko 7,5 ns. Chyba się zdecyduję na te TwinMOS'y, chyba że lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Infineony. A może coś jeszcze innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to poszukaj samsungow z "D". beda z pewnoscia tansze, a napewno nie gorsze od innych "wynalazkow" w tej cenie.

Tych czwartej generacjii - czyli slawetnych "C" - na calej warszawskiej gieldzie BRAK :-(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na seiteci nie mogę narzekać - lookaj sig

PQI są Ok, konkretnie mam 2 x 256 DDR333, chodzą na agresywnych ustawieniach i dobrze się podkręcają

Podaj jakie timingi, jakia częstotliwość i napiecie - mam możliwość zamiany swoich seitec'ów i nie wiem czy jest sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na seiteci nie mogę narzekać - lookaj sig

PQI są Ok, konkretnie mam 2 x 256 DDR333, chodzą na agresywnych ustawieniach i dobrze się podkręcają

Podaj jakie timingi, jakia częstotliwość i napiecie - mam możliwość zamiany swoich seitec'ów i nie wiem czy jest sens

timingi: 2-2-2-5

częstotliwość: 182MHz x 2

napięcie: 2,77V

ale uwaga, zanim trafiłem na te pamięci, 2 razy wymieniałem pamięci innych firm: RC i SpecTec bo słabo się kręciły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za pamieci pqi? sa w kategori major? czy jak?

Jak zwał tak zwał, ważne że się dobrze podkręcają.

Ja się dowiedziałem o nich przypadkowo parę dni temu, bo szukałem dobrych i jednocześnie niedrogich pamięci.

Na serwisach zagranicznych PQI są chwalone za podatność na o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to poszukaj samsungow z "D". beda z pewnoscia tansze, a napewno nie gorsze od innych "wynalazkow" w tej cenie.

Pamiętasz Scibi mój toppic o Samsungach no-name? Są one z D i właśnie nimi się bawię (mam 2 sztuki). Tak P.S. Gość na drugim obrazku przedstawił no-name, więc się nie mam czego czepiać (niestety). Trochę palant namieszał, bo musiałem dymać do Warszawy po drugą kość bo wysłał tylko 1. Ale wszystko załatwione OK. Gość powiedział (bo kręciłem nosem na te pamięci), że jak będzie miał inne to wymieni (a nie miał). Jak sądzicie - co opłaca się brać? Infineony? TwinMOS? coś innego? Jak mi zaproponuje jeszcze inną markę to wrzucę. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=218...=noname+samsung

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9834687

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...