turtles5 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 W związku z ostatnimi obniżkami cen RAMu pytam się upszejmie co kupić. Chodzi mi o 256 MB 333Mhz. Corsair, OCZ i tym podobne odpadają - za drogie. Samsung z C na końcu (i chyba ogólnie też) też odpada - za drogi. TwinMOS za 175 zł (około) hmmmmmmmm, to jest fajne. Albo Kingston za 250? Albo cokolwiek w podobnej cenie. Podajcie swoje sugestie i podajcie parametry na jakie trzeba patrzeć, aby wybrać najlepszy możliwy model Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 twinmossy sa ok ale te na kościach m-tec jeżlei za 175 zł dostaniesz takie to bierz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 odwiedz cennik komputronika.pl .....tam samsungi wcale nie sa drogie...sa one dostepne w kategorii MAJOR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 W komputroniku jest tylko wersja 512 MB i chyba moduł No-name wnioskując po zdjęciu. Samsungów w Barwkompie brak, poza tym jeden kosztuje 328zł, a TwinMOS 175 zł (czyli 2x więcej bez 20 zł). Widziałem też Infineony za 226 6ns. Kingstony tylko 7,5 ns. Chyba się zdecyduję na te TwinMOS'y, chyba że lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Infineony. A może coś jeszcze innego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 to poszukaj samsungow z "D". beda z pewnoscia tansze, a napewno nie gorsze od innych "wynalazkow" w tej cenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 to poszukaj samsungow z "D". beda z pewnoscia tansze, a napewno nie gorsze od innych "wynalazkow" w tej cenie. Tych czwartej generacjii - czyli slawetnych "C" - na calej warszawskiej gieldzie BRAK :-( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 PQI są Ok, konkretnie mam 2 x 256 DDR333, chodzą na agresywnych ustawieniach i dobrze się podkręcają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 cio tio PQI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 SEITEC'I sa ok - w miare dobrze sie kreca.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 na seiteci nie mogę narzekać - lookaj sig PQI są Ok, konkretnie mam 2 x 256 DDR333, chodzą na agresywnych ustawieniach i dobrze się podkręcająPodaj jakie timingi, jakia częstotliwość i napiecie - mam możliwość zamiany swoich seitec'ów i nie wiem czy jest sens Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Tu sa DDR333 za 128zl LOOKNIJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 na seiteci nie mogę narzekać - lookaj sig PQI są Ok, konkretnie mam 2 x 256 DDR333, chodzą na agresywnych ustawieniach i dobrze się podkręcająPodaj jakie timingi, jakia częstotliwość i napiecie - mam możliwość zamiany swoich seitec'ów i nie wiem czy jest sens timingi: 2-2-2-5 częstotliwość: 182MHz x 2 napięcie: 2,77V ale uwaga, zanim trafiłem na te pamięci, 2 razy wymieniałem pamięci innych firm: RC i SpecTec bo słabo się kręciły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 chyba zostane przy swoich seitec'ach na razie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Katuje właśnie 256 PQI PC333 i chodzą na 400 MHz z Max Timingami na A7V8X z 2.65 V !! :D Chyba sobie je kupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Moje PQI też poszły na 400MHz, tylko musiałem jeszcze zwiększyć napięcie do 2,9V, ale chodzą stabilnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 co to za pamieci pqi? sa w kategori major? czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 co to za pamieci pqi? sa w kategori major? czy jak? Jak zwał tak zwał, ważne że się dobrze podkręcają. Ja się dowiedziałem o nich przypadkowo parę dni temu, bo szukałem dobrych i jednocześnie niedrogich pamięci. Na serwisach zagranicznych PQI są chwalone za podatność na o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 to poszukaj samsungow z "D". beda z pewnoscia tansze, a napewno nie gorsze od innych "wynalazkow" w tej cenie.Pamiętasz Scibi mój toppic o Samsungach no-name? Są one z D i właśnie nimi się bawię (mam 2 sztuki). Tak P.S. Gość na drugim obrazku przedstawił no-name, więc się nie mam czego czepiać (niestety). Trochę palant namieszał, bo musiałem dymać do Warszawy po drugą kość bo wysłał tylko 1. Ale wszystko załatwione OK. Gość powiedział (bo kręciłem nosem na te pamięci), że jak będzie miał inne to wymieni (a nie miał). Jak sądzicie - co opłaca się brać? Infineony? TwinMOS? coś innego? Jak mi zaproponuje jeszcze inną markę to wrzucę. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=218...=noname+samsung http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9834687 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...