Oli20053 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam, Potrzebuję waszej pomocy w sprawie nagrywarek LG nie wiem która jest lepsza czy ten starszy model sprawdzony 4163B czy nowa H42L - light scribe? KTÓRA LEPSZA? HELP Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 podlacze sie pod temat ;) u mnie sa takie 'proporcje': 60% cisza 20% wydajnosc 20% - zeby bylo seagate ;) najlepiej 160 - 250gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Przeciez to temat o wyborze nagrywarki, a nie dysku... IHMO zasmiecasz temat niepotrzebnie... Oli20053 Ja tez stoje przed podobnym wyborem, choc obecnie coraz bardziej sklaniam sie ku Samsungowi S182M, ponoc bardzo dobra korekcja bledow i jakosc nagrania... LG z tego co slyszalem to bardzo u mnie w sklepie polecaja wlasnie H42, ale wiesz jak to sprzedawcy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ale LG od jakiegos czasu naprawde ma fajne nagrywarki Pracuje teraz na H22L i jest naprawde fajna Wypalalem kumplowi jakas giere na PS2 i po zapisaniu z predkoscia x4 nie bylo problemow z odczytem plyty. H42 tez radzis obie bardzo dobrze. Ewentualnie bralbym Pioneera 112 albo 112s jezeli potrzebna wypalarka na sata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 @zgf1 patrz na godzine edycji . Byl o kupnie dysku, ale widocznie Oli sie rozmyslil po moim poscie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) zmiana producenta nie wchodzi w rachubę, tylko czy model H42L jest udany i spokojnie mozna brać? czy wogóle jets sens przechodzic z 4163B na H42L dla Light Scriba który bedzie uzywany do świeta? czy 4163b jest lepsza nagrywarką? :blink: pozdrawiam Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 H42L jest szybszy i chyba ma ciut lepsza korkcje bledow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 H42L jest krótsza o jakies 2 cm w porównaniu do 4163B :blink: czy to dobrze czy zle ? mniej elektroniki ..? jak to rozumieć - optymalizacja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Wszystkie nowe nagrywarki sa krotsze niz starsze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Wszystkie nowe nagrywarki sa krotsze niz starsze :Pczy nowe oznacza lepsze? co bys wybrał HDD SEAGATE 160Gb *mb cache ATA czy to samo ale na SATA II ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Ja bralbym sata z prostego powodu. W chwili obecnej mam tylko jedno zlacze ata [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Ja bralbym sata z prostego powodu. W chwili obecnej mam tylko jedno zlacze ata [; czy odczuje jakąś róznice w wydajności na korzyść SATA II? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...