Skocz do zawartości
cavarr

Nba Live 2008

Rekomendowane odpowiedzi

omg jak to kiepsko wyglada, stary, albo ja wczoraj tego nie zauwazylem (mniej prawdopodobna wersja) albo na ps3 to jest jakis mega lol, niech ktos strzeli foty z x360 bo mi sie wierzyc nie chce, ze ja wczoraj tego nie dojrzalem

to wyglada jak nba na starym engine bez kitu

kolorystka fatalna? :blink: czemu u ciebie wszystko jest niebieskie? jestem pewien, ze te gry wygladaja inaczej na obie platformy

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawości przeleciałem foty na IGN i sądzę, że to ta sama gra.

X360 vs PS3

I w jednym jak i drugim przypadku są to bitmapy. Tylko, że ja dałem replay i wtedy skierowałem się na trybuny + zoom krzyżakami. Podczas gry tego tak nie widać bo dalsze kadry mają nałożony blur. Ta gra jest słaba graficznie niestety. Takie jest moje zdanie. Za to grywalnością nadrabia. Pograłem troszkę i dość łatwo można niezłe tricki robić. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawości przeleciałem foty na IGN i sądzę, że to ta sama gra.

X360 vs PS3

I w jednym jak i drugim przypadku są to bitmapy. Tylko, że ja dałem replay i wtedy skierowałem się na trybuny + zoom krzyżakami. Podczas gry tego tak nie widać bo dalsze kadry mają nałożony blur. Ta gra jest słaba graficznie niestety. Takie jest moje zdanie. Za to grywalnością nadrabia. Pograłem troszkę i dość łatwo można niezłe tricki robić. ;)

A oto i dowód:

http://polygamia.pl/nba-live-08-porownanie-grafiki#more-5154

A wszystko dzięki naszemu Kucykowi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Zapomniałem, że przecież teraz Piter czuwa nad produkcjami EA Sports ;). Jakoś FNR3 wygląda lepiej na PS3 tyle, że jak ją robili Pitera jeszcze nie było ;). Na koniec dodam, że gra przełącza się między 30/60fps w zależności od natężenia ruchu na parkiecie :D. A żeby całkowicie pogrążyć wersję z PS3 dodam, że w replayach czasami spada poniżej tych magicznych 30-tu. ;) Całe szczęście od ok. roku nie ruszam produkcji z pod szyldu EA. Tylko Crysis ma szanse zawitać w moich progach. :)

Pozdrawiam

PS. Kucyk. Trzeba było powiedzieć, że chcesz wysłać porównanie. Wczoraj odebrałem cyfraka więc zrobił bym lepszej jakości fotę. ;)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś FNR3 wygląda lepiej na PS3 tyle, że jak ją robili Pitera jeszcze nie było ;).

że jak? :blink:

http://www.gamespot.com/features/6162742/p-6.html

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie miało czasem hulać nonstop w ramce 60fps na ps3? Trzeba być chyba cholernym fanem marki, by wytrwać przy tej czarnej skrzynce (czy jakaś konwersja oprócz obka wygląda lepiej na ps3, lub chociaż tak samo dobrze jak na xo? Nie zwalajmy wszystkiego na ea sports).

PS. Skreślanie z urzędu wszystkich produkcji ea sports tylko dlatego, że wersje na jedną konsolę są fatalne to też kiepskie rozwiązanie- kilka ich pozycji jest imho bardzo miodnych, jak np fnr3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

draak

(czy jakaś konwersja oprócz obka wygląda lepiej na ps3, lub chociaż tak samo dobrze jak na xo? Nie zwalajmy wszystkiego na ea sports).

jest kilka takich gier :) colin mcrae dirt, Spider-Man 3, GRAW 2 ( wyglada nie mal identycznie tylko nie ma takich żabich skoków )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(czy jakaś konwersja oprócz obka wygląda lepiej na ps3, lub chociaż tak samo dobrze jak na xo? Nie zwalajmy wszystkiego na ea sports)

tak, inna gra od EA - SKATE: http://polygamia.pl/skate-porownanie-grafiki

czyżby to pierwsza gra z AA na PS3? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że jak? :blink:

2746185[/snapback]

MacOSek kolega kojak_ct grał chyba w jakaś inną wersję :lol2:

ps

To zły Piotrek, siedzi w EA od 2 miesięcy i już zmusza programistów aby gry na PS3 wyglądały gorzej i działały wolniej od tych zrobionych na x360 :lol2:

Dorobiłem się rangi kumpla? Heh. Co to się porobiło. :D

PS. Ciekawe czemu Piotrek odszedł od kury znoczącej złote jaja? :) Sądzisz, że w EA ma lepiej? :D

A to nie miało czasem hulać nonstop w ramce 60fps na ps3? Trzeba być chyba cholernym fanem marki, by wytrwać przy tej czarnej skrzynce (czy jakaś konwersja oprócz obka wygląda lepiej na ps3, lub chociaż tak samo dobrze jak na xo? Nie zwalajmy wszystkiego na ea sports).

PS. Skreślanie z urzędu wszystkich produkcji ea sports tylko dlatego, że wersje na jedną konsolę są fatalne to też kiepskie rozwiązanie- kilka ich pozycji jest imho bardzo miodnych, jak np fnr3.

Jak już mówiłem kilka miesięcy temu nie kupiłem PS3 dla marnych konwersji tylko dla gier ze studia Sony czyt. HS, Unchartet czy GT. ;) A EA skreśliłem już za czasów PC choć obok takiego Burnouta obojętnie nie przejdę. ;)

draak

jest kilka takich gier :) colin mcrae dirt, Spider-Man 3, GRAW 2 ( wyglada nie mal identycznie tylko nie ma takich żabich skoków )

True. ;)

I tym akcentem kończę OT. ;)

Gra na PS3 jest bardzo słaba i chyba w tej kwestii w fulu nic się nie zmieni. Na X0 widocznie jest lepiej. Nie mnie to oceniać bo nie grałem na iksie (kolega wylecial do irlandii :/).

Pozdrawiam kumpli. ;)

PS. Pierwsza gra z AA to R:FoM. W demie nie ma AA ale w Fulu jest. ;) Jeszcze chyba 2 czy 3 gry mają AA. Musiał bym poszukać które. ;)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi