Nefahrius Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Mam takie pytanie, szukałem na allegro, w obi i tego typu podobnych rzeczach, nigdzie nie mogę dostać rurki miedzianej o średnicy 5mm, potrzebuje tego około metra, oraz kawałek miedzianego bloku na procesor, jak by ktoś wiedział gdzie można dostać takie rzeczy albo miał do sprzedania, najlepiej ktoś z lublina to prosze o kontak. dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 sklepy chłodnicze/z klimami, hurtownie metalów itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Mam takie pytanie, szukałem na allegro, w obi i tego typu podobnych rzeczach, nigdzie nie mogę dostać rurki miedzianej o średnicy 5mm, potrzebuje tego około metra, oraz kawałek miedzianego bloku na procesor, jak by ktoś wiedział gdzie można dostać takie rzeczy albo miał do sprzedania, najlepiej ktoś z lublina to prosze o kontak. dzięki rurka elastyczna czy twarda? Do dostanie w sklepach metalowaych..... a sztabki miedziane to w hurtowniach metali kolorowych. btw, w cpc się bawisz? bo na to wygląda z "zakupów" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefahrius Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 chcę zrobić coś w stylu pasywnego chłodzenia, ale jednak z wiatrakami, bloczek z sztywno zamocowaną małą chłodniczką ala radiatorek, i potrzebuje sztywne miedzine rurki tak żeby można je było wygiąć, miedź na bloczek no i trochę blachy miedzianej na chłodnice i żeberka do radiatora, i chyba zamątuje do tego 2małe wiatraczki z regulatorem termicznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 chcę zrobić coś w stylu pasywnego chłodzenia, ale jednak z wiatrakami, bloczek z sztywno zamocowaną małą chłodniczką ala radiatorek, i potrzebuje sztywne miedzine rurki tak żeby można je było wygiąć, miedź na bloczek no i trochę blachy miedzianej na chłodnice i żeberka do radiatora, i chyba zamątuje do tego 2małe wiatraczki z regulatorem termicznym. 1. to co robisz jest bez sensu, 2. nie ma to jak passive + wentylatory, 3. sztywne rurki jak sama nazwa wskazuje się nie wyginają, więc potrzebujesz elastyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 przy obecnych cenach miedzi to na materialy i zabawe wydasz tyle co na skromne tradycyjne wc, a wyniki bęa na pewno znacznie gorsze.Jedyna zaleta to satysfakcja z własnoręcznego wykonania, oczywiście jeśli w połowie nie rzucisz tego w cholere... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefahrius Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 ja odkąd pamiętam to lubiłem sobie majsterkować, i mam w sobie coś takiego że wszystko musi być ładnie i dokładnie, więc czasami się schodzi długo, ale każdy szczegół lubię dopracować, rurke już mam z parownika od lodówki, i blache miedzianą, dość dużo i o odpowiedniej grubości też mam, a kawłek miedzi na blok, nie będzie chyba kosztował zbyt długo, nawet jeśli działanie tego będzie marne, to chociaż coś porobie, ale za pewne wsadzę to do starego kompa który jest tylko do przeglądania neta, bo ma już z 6lat i nic się na nim nie powalczy to chociaż niech będzie cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...