Teddybear Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Witam, mam problem z ustawieniem biosu. Mianowicie nie moge wykryc ani dysku ani cdromu z IDE a z SATA czyta mi normalnie. Płyta główna Gigabyte GA-965P-DS3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Może masz wyłączony w BIOS kontroler ATA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddybear Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Moje ustawienia: Sata AHCI mode - wylaczony sata port 0-3 native mode - wlaczony onboard sata/ide device - wlaczony onboard sata/ide ctrl mode - ustawione na IDE w standard cmos mam na "auto" jak podlanczam dysk czy cdrom to napis widzi w krzaczkach i z bledami urzadzenia sa sprawne bo sprawdzalem je na innym kompie jakbys mogl to podaj jeszcze miejsce gdzie moze byc wylaczony bo powiem szczerze w biosie to ja zielony jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Sprawdz na innej tasmie. Jak widzi krzaki zamiast nazwy to znaczy ze bios naped widzi tylko cos(napęd/tasma/kontroler) sypie błędami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Jak pokazują ci się krzaki, to w pierwszej kolejności sprawdź "docisk" taśm, jak nie pomoże to spróbuj z inną. Integrated Peripheals: Onboard SATA/IDE Device - Enabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddybear Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 taśma sprawdzona to nie to zauwazylem tylko dziwny moment jak ustawiam w "onboard sata/ide ctrl mode" na "RAID/IDE" w momencie bootowania z plytki cdrom zaczyna wchodzic w obroty ale dalej nic nie wykrywa, probowalem juz na innych plytkach dalej nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Raczej niemożliwe, żeby się kontroler uwalił... ale. Sprawdź radiator na mostku południowym.Jak jest zimny to źle(nie działa), a jak gorący(tak powinno być) to ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddybear Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) gorący jest Edit: tak zastanawialem sie jeszcze nad uaktualnieniem biosu moze cos pomoze ? Edytowane 1 Maja 2007 przez Teddybear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...