Skocz do zawartości
BlackDeath43

Foxconn C51xem2aa

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam płytę FOXCONN C51XEM2AA z procesorem Athlon x2 3800+ 2 GB RAM 6400 Goodram i kartę Galaxy GF 7900GS (600/1600). Przy użyciu nTune uzyskałem czestotliwosc szyny PCI-E o wartości 3250MHz. (wskazania programu) Czy jest to możliwe? Nominalnie jest to 2500MHz.

Dodaje screena - moim zdaniem to nTune coś wali.

post-15488-1178093065_thumb.jpg

Edytowane przez BlackDeath43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba normalne, u mnie nTune też pokazuje 2500MHz dla PCIEx. Ale kto używa tego programu do oc :P?

chodziło o fakt a nie uzywanie do tuningu. ja mam czym tuningowac i nie musze softu uzywac - chyba tylko do sprawdzania stabilnosci itd. wyciagnalem na nTune nawet 3500MHz ale chodzi jak to jest mozliwe i dotyczy programu bo mnie sie widzi ze jest totalna niedorobka nvidii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko się już wyjaśniło. Problem tkwił w sterownikach 9.35 które jak się okazało nie zawierały pakietu do zarządzania ustawieniami sieci (poza sterownikami karty sieciowej) Powtórna instalacja w/wym sterowników (ale juz kompletnych) udostępniła w ntune stosowne funkcje konfiguracji FirstPacket. Dziekuję za pomoc i przepraszam za zamieszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi