Gość kamil2201 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Witam.. Posiadam płytke MSI k9nu-neo-V i niedawno aktualizowałem biosik automatycznie lecz pewnie do ver 1.4 a już jest 1.5v.. Na stronie MSI nie ma 1.5v jest tylko 1.4v lecz poszukałem w necie i znalazłem. w cpu suport na stronie msi pisze że obsługuje brisbane i w luuuce Since BIOS Version pisze ver 1.5 biosu.. Jak wam wiadomo brisbane musi mieć połówkowe mnożnki a ja takich nie posiadam dlatego twierdze że mam bios 1.4ver. To jakim programem mam zrobić upade biosu jak ściagnełem już bios w wersji 1.5? Musi być bezpiecznie :P Prosze o pomoc :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 1. Update biosu nigdy nie jest bezpieczny - zawsze może braknąć prądu i pozamiatane. 2. Szukajka się zepsuła? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=7988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 awdflash czy ten program będzie dobry? Wydaje mi się najprostrzy.. Czyli mam wpisać awdflash a:\nowy1.5bin ? I falsh się odbędzie? Oby bez przykrych przydażeń.. A jest jakiś program gdzie można zrobić flasha z pod windy? Nie chce msi live upade bo on zapewne aktualizuje mi do ver 1.4 a ja chce 1.5 ;] Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) Jak masz BIOS Awarda, to pewnie będzie dobry... Edytowane 2 Maja 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PKS13 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Witam , awdflash nie będzie dobry ponieważ jest to bios AMI ze strony producenta ściągasz biosa wraz z programem flesciach!ącym robisz dyskietkę startową kopiujesz biosa wraz z programem , w linii komend wpisujesz afud408.exe A7270UMS.150 i enter czekasz czekasz aż skończy fleshować i restartujesz koma i gotowe Edytowane 3 Maja 2007 przez PKS13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Prosze znajdzie mi na stronie biosa 1.5v bo ja nie moge znaleść.. I podajcie link do tego programu i co mam dokładnie wpisać.. Wielkie dzieki za pomoc :P Chce żeby było ok bo wiadomo czym grozi zła zmiana biosu w mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Może lepiej użyć AFUwin, który jest do pobrania w moim temacie? Edytowane 3 Maja 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja używałem winflash albo weż sprubuj wgrać z narzędzi MSI :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...