samhain Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) duh! ciezko pisac, ale z tego co zrobilismy musze sie pochwalic ;) dlugo, bardzo dlugo (okolo 4 lat) projekuje moje wc. ciagle cos nie pasuje, to bloki (stad nowe konstrukcje ;)), to pompy, to budy... z tym ostatnim najwiecej klopotu, jak wyglad zewnetrzny fajny to wewnatrz tragedia... ech walczylbym dalej gdyby nie moj przyjaciel, ktory poprosil mnie o zwodowanie nowego kompa :) 14 dni zajelo nam samo zaprojektowanie, wybranie czesci + dobor obudowy, ladnej i funkcjonalnej padlo na model: Antec 900! co z tego wyszlo? opisze dzis jak tylko zgramy fotki z aparatu... powiem tylko ze po malych ! (bardzo malych) przerobkach buda prezentuje sie genialnie a co wazne spelnia zalozenia ;) Zalozenia: - cisza, - wydajnosc, - mobilnosc!!, - brak oznak z zewnatrz, ze jest instalacja LC (Liquid Cooling) co zrobilismy? - zupelna zmiana obiegu powietrza no i montaz chlodnicy dosc ciekawy, sadze i mam nadzieje, ze przypadnie Wam do gustu:> edit: komp nie jest moj, ale dokladnie czegos takiego szukalem i bede robil podobny tylko troszke wiecej blokow i troszke innych blokow ;) ogolnie sklada sie z: - Antec 900 - GG DS4 - e4300 (F3d) - 2x1GB OCZ SO 6400 - Topower P3 450 EZ - Galaxy 7900GS (jeszcze niezwodowana) Chlodzenie: - F3d - Cooltek Dual - Coolriver rev2 - Rez 5,25" easy dojdzie jeszcze z czasem, nb, mof, gpu, mem poprzeez zmiane obiegu powietrza (z tylu na przod) uzyskalismy genialne tempy! oczywiscie zdajemy sobie sprawe, ze sa one zanizone :( idle: ~10*C !!!! load: ~28*C !!!! wiejace wentyla na czujniki daja roznice :( co nie zmienia faktu, ze wyglada pieknie, a sama zmiana przeplywu dale same plusy (owiew cpu, jednostki zasilania - i calych HP co chlodzi od razu NB i SB!, pamieci) edit: czesc fotek glowni boh imprezy ;) przed przerobkami sloty na HDD zostaly wyjete, beda pociete, przerobione i tam bedzie chlodnica ;) e4300 ;) nie lubie tych HP, ale zaradzilismy temp ;) F3d ^^ jedna juz pocieta wentyle najpierw poszly na chlodnice i do nich beda mocowane kratki przednie juz po operacji ;) po zlozeniu i zalaniu przewody poukladane najczysciej jak sie dalo :) na przodzie pompa, chlodnica i schowek na pozostale przewody ;) no i front ;) naped tymczasowy, nie mieli odpowiedniego modelu w odpowiednim kolorze w sklepie :( mam nadzieje, ze dzis damy fotki z pracy nocnej oraz z krecenia na razie fsb = 315 ;) pamieci troszke lipnie chodza :( ale i tak wlasciciel jest zadowolony ;P gdyby nie mial uszu to by mial usmiech do okola glowy :P mat nie instalowalismy w efekcie koncowym, sprzet jest cichutki i nie widzimy potrzeby. Wentyle przednie WYCIAGAJA! powietrze ze srodka, tylny wciaga, gorny wyciaga - dziala bdb :D edit: fotki z poleczka na bro! oraz nocne ;) Edytowane 1 Maja 2007 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 No właśnie:) Zawsze byłem ciekaw jak wygląda twoj WCik ...tfuu LCcik B-) Wrzucaj fotki szyyybko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 heh ale ta temp to nie trochę ale bardzo zaniżona :) foty foty foty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arenapc Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Podane temperatury czego się tyczą? Chyba nie procesora?! Jeśli tak to zaniżyłeś ostro tempy :lol2: Edytowane 1 Maja 2007 przez arenapc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Chyba że ma w pokoju 0 stopni to się zgodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thade Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 poprzeez zmiane obiegu powietrza (z tylu na przod) uzyskalismy genialne tempy! oczywiscie zdajemy sobie sprawe, ze sa one zanizone :( idle: ~10*C !!!! load: ~28*C !!!! wiejace wentyla na czujniki daja roznice :( co nie zmienia faktu, ze wyglada pieknie, a sama zmiana przeplywu dale same plusy (owiew cpu, jednostki zasilania - i calych HP co chlodzi od razu NB i SB!, pamieci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiko4 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Gdzie sa foty. Zaraz nie wytrzymam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Trzeba się było wstrzymać i z fotami od razu dać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 tez mnie ciekawi jaki LC przygotował Samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Gdzie sa foty. Zaraz nie wytrzymamWkrótce :twisted: Sam ty to lubisz trzymać ludzi w napięciu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 fotki dodane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Tempy z kosmosu :lol: Sam przeprowadziles sie na Syberie <_< Bo nawet wiejacy wentyl na czujnik nie da 30C w load. I kable, kable, kable - za duzo ich wystaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Tempy z kosmosu :lol: Sam przeprowadziles sie na Syberie <_< Bo nawet wiejacy wentyl na czujnik nie da 30C w load. spox tempy juz normalne sa... durny soft GG pokazuje smieci ;) I kable, kable, kable - za duzo ich wystaje. przewody sa ok ;) marudzisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Hmmm dysk jest pod napędem bez żadnego SQD i mówisz, że jest cichutko? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Do Malika to Wam nadal daleko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Do Malika to Wam nadal daleko. nikt nie przeczy nie jest napisane, ze chcielismy go przescignac... :) ale Malik nie ma w budzie polki na 2 piwa w standardzie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 weź, ale burdel w kablach, zobacz, nie jest idealnie ale wygląda dużo lepiej ;p i nie wierzę że jest cicho z oryginalnymi wentylami anteca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 jak na "dream lc" to szalu nima ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arenapc Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Układzik dobry. Osobiście nie podoba mi się obudowa, mało jest w niej miejsca na WC. Stąd się bierze bałagan z kablami bo nie ma ich jak rozsądnie upchać. Szkoda, że nie ma więcej bloczków, przydałoby się na karte grafiki założyć chłodzonko. Czekam na jakieś testy w orthosie i zrzuty z temperaturkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) weź, ale burdel w kablach, zobacz, nie jest idealnie ale wygląda dużo lepiej ;p i nie wierzę że jest cicho z oryginalnymi wentylami anteca :wink: tu jest sata, ata ciezko ukryc..., reszta pochowana Układzik dobry. Osobiście nie podoba mi się obudowa, mało jest w niej miejsca na WC. Stąd się bierze bałagan z kablami bo nie ma ich jak rozsądnie upchać. Szkoda, że nie ma więcej bloczków, przydałoby się na karte grafiki założyć chłodzonko. Czekam na jakieś testy w orthosie i zrzuty z temperaturkami. tak, miejsca malo na chwoanie, jednakze w srodku i tak jest bdb wykonana co do chlodzenia: Chlodzenie: - F3d - Cooltek Dual - Coolriver rev2 - Rez 5,25" easy dojdzie jeszcze z czasem, nb, mof, gpu, mem Edytowane 1 Maja 2007 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 ale Malik nie ma w budzie polki na 2 piwa w standardzie ;P Gdzie te półki bo chyba coś przeoczyłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Układzik dobry. Osobiście nie podoba mi się obudowa, mało jest w niej miejsca na WC. sorry, ale jak na budę o takich rozmiarach, nie widziałem lepszej do WC, której nie trzeba ciąć i się nią bawić ;] @samhain gdzie masz ten porządek? :D ;);) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Gdzie te półki bo chyba coś przeoczyłem ;) bedzie foto w nocy :) ladniej wyglada :D ta buda na w standardzie polke za wlacznikami ;) mieszcza sie idealnie dwie buteleczki ;) po odpowiednim nakierowaniu powietrza z wentyla u gory jeszcze sie ono chlodzi :D @ Jaro bedzie wiekszy jak bedzie hdd sata ;) Edytowane 1 Maja 2007 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 No fajny ukladzik. Buda troche inna niz wszystkie. Ciekawie wymuszony obieg powietrza. Czekam na wiecej fot i wiecej blokow ;d Powalczcie jeszcze z kablami i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 nic nadzwyczajnego wężyk CPU > pompka i CPU > rez bym zrobił dłuższy za to w chłodnicy bym pomyślał nad złączką kątową, tak samo w pompce złączka kątowa coś takiego http://mcs.pc.pl/produkt45.html (wydawało mi sie że miałeś kiedyś w ofercie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) nic nadzwyczajnego wężyk CPU > pompka i CPU > rez bym zrobił dłuższy za to w chłodnicy bym pomyślał nad złączką kątową, tak samo w pompce złączka kątowa coś takiego http://mcs.pc.pl/produkt45.html (wydawało mi sie że miałeś kiedyś w ofercie) hmmm wydluzyloby to tylko uklad, mozna powalczyc i upchac weze po katach co do nadzwyczajnosci - w wc jedynie to ze wszystko siedzi w srodku i jedynie od przodu i przez okno widac ze jest WC inside - taki byl zamiar :) zostal osiagniety. dodatkowo przewodow nie mozna upchac za pompa, przez chlodnice tez musi cos leciec Edytowane 1 Maja 2007 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 weź, ale burdel w kablach, zobacz, nie jest idealnie ale wygląda dużo lepiej ;p i nie wierzę że jest cicho z oryginalnymi wentylami anteca :wink: Nie szpanuj B-) hehe (tak jak mowi jaro - wentylki anteca trzeba ewidentnie zastąpić jakimiś fanderkami) Układzik bardzo zgrabny:) Tylko te kabelki trochę odstraszają;/ Spróbuj je gdzie upchac i bedzie wypas. PS. Czekam na dalsza rozbudowę of course:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arenapc Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 sorry, ale jak na budę o takich rozmiarach, nie widziałem lepszej do WC, której nie trzeba ciąć i się nią bawić ;] @samhain gdzie masz ten porządek? :D ;);) Ja bym nie patrzył na to czy budę trzeba ciąć czy nie. Robiąc WC cała reszta się nie liczy. Nie widziałem dobrze wykonanego WC, w którym obyło się bez cięcia blachy. Możną to zrobić w taki sposób, żeby nie szpeciło obudowy i dawało fajny efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Ja bym nie patrzył na to czy budę trzeba ciąć czy nie. Robiąc WC cała reszta się nie liczy. Nie widziałem dobrze wykonanego WC, w którym obyło się bez cięcia blachy. Możną to zrobić w taki sposób, żeby nie szpeciło obudowy i dawało fajny efekt. To zobacz WC Malika, jedyne cięcie to otwór na szybę z boku :wink: , a w Armorze w ogóle bez cięcia ;) w Antecu 900 również jest możliwe złożenie schludnego WC bez cięcia obudowy, miałem tą obudowę i parę tricków i byłoby tak czysto jak u Malika ;) Edytowane 1 Maja 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 To zobacz WC Malika, jedyne cięcie to otwór na szybę z boku :wink: , a w Armorze w ogóle bez cięcia ;) w Antecu 900 również jest możliwe złożenie schludnego WC bez cięcia obudowy, miałem tą obudowę i parę tricków i byłoby tak czysto jak u Malika ;) przy moim bedzie poprawka, tu juz zamontowane i wsio dziala piknie :) Wlasciciel (LD) zadowolniony ;) i oto chodzilo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...