Skocz do zawartości
m4rciniak

Modyfikacja Zestawu Za 1000 Zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znowu spalił mi się procesor i muszę coś na szybko kupić - niestety na dzień dzisiejszy mam tylko 1000 zł. Patrzyłem zestawy w przyklejonym topicu i wszystko byłoby w porządku, gdyby nie ta zintegrowana karta graficzna. Pomyślałem, że zmodyfikuję trochę ten zestaw, dorzucę lepszy zasilacz (z "opcji") a za jakiś czas, kiedy zdobędę trochę pięniedzy, dokupie grafikę Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3.

Zestaw wyglądałby tak:

MOBO Biostar tForce 6100 AM2

CPU AMD Sempron 64 3000+ AM2 BOX

RAM A-Data Vitesta 1GB 667MHz

HDD Seagate 7200.10 80GB SATA2

Zasilacz Modecom MC-350 ATX 350W

Jakaś tandetna obudowa

DVD

+ za ~miesiąc 7600GS - czyli wyszłaby konfiguracja "z OPCJI".

Nie wiem tylko, czy to dobre rozwiązanie. Proszę o pomoc, jutro mam zamiar zamówić jakiś komputer. Cena nie może przekroczyć 1000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Znowu spalił mi się procesor i muszę coś na szybko kupić - niestety na dzień dzisiejszy mam tylko 1000 zł. Patrzyłem zestawy w przyklejonym topicu i wszystko byłoby w porządku, gdyby nie ta zintegrowana karta graficzna. Pomyślałem, że zmodyfikuję trochę ten zestaw, dorzucę lepszy zasilacz (z "opcji") a za jakiś czas, kiedy zdobędę trochę pięniedzy, dokupie grafikę Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3.

Zestaw wyglądałby tak:

MOBO Biostar tForce 6100 AM2

CPU AMD Sempron 64 3000+ AM2 BOX

RAM A-Data Vitesta 1GB 667MHz

HDD Seagate 7200.10 80GB SATA2

Zasilacz Modecom MC-350 ATX 350W

Jakaś tandetna obudowa

DVD

+ za ~miesiąc 7600GS - czyli wyszłaby konfiguracja "z OPCJI".

Nie wiem tylko, czy to dobre rozwiązanie. Proszę o pomoc, jutro mam zamiar zamówić jakiś komputer. Cena nie może przekroczyć 1000 zł.

Trudno będzie Ci kupić tego tForce'a - jest rzadko spotykany w sklepach (na pewno dostaniesz Abita NF-M2 Nview). Pomyślałbym nad zmianą zasilacza - może Amacrox 400W za 115zł z allegro, dopłaciłbym 40zł do 2x większego dysku... No i potem kupno grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasadniczo jeśli Ci się nie spieszy, poczekaj na tForce na gf7050 . Jeśli musisz mieć na zaraz, to weź coś może z 690G ? Dwóch userów ma niedługo mieć jakieś mobo pod to i zdadzą relację jak z o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer muszę kupić jak najszybciej i najlepiej byłoby, gdybym nie musiał bawić się w żadne allegro - chciałbym wszystko kupić w jednym sklepie, żeby później nie czekać na 10 kurierów i 5 listonoszy, którzy znosiliby mi to powoli do domu.

Mógłbym prosić kogoś obeznanego, żeby napisał mi jakiś zestawik za 1000zł, który za miesiąc dostałby nową grafikę - 7600gs (narazie z jakąś zintegrowaną na płycie)? Najlepiej z linkami i z jednego sklepu/max 2 - przepraszam, ale nie mam w tej chwili możliwości samodzielnego grzebania w necie (piszę od znajomego). Chciałbym już jutro coś zamówić, a za bardzo się na tym nie znam.

Muszę się zmieścić w 1000zł z obudową (jakaś tandeta)

Edytowane przez m4rciniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę się przyznać, że nigdy tego nie robiłem i nie myślałem o tym. Ale mógłbym spróbować.

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi naj najszybciej podał jakiś konkretny zestaw, bo muszę biegać do znajomych i ich dręczyć ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK , to lecimy , do 1000 złotych z integrą .

MOBO - Gigabyte MA69VM-S2 - 230 zł

CPU - Sempron 3000+ - 100 zł

RAM - 1GB 667 A-Data/Goodram - 300 zł

HDD - Samsung HD160JJ - 170 zł

DVD-RW - Samsung SH-S182D - 100 zł

PSU - Delta 400 z allegro - 55 zł

45 złotych na budę :] coś dostaniesz może, ew. wysęp jakieś 2 dychy

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko udało mi się znaleźć w sklepie znak.pl poza dyskiem (kupię jakiś inny).

Nie potrzebna mi jest nagrywarka dvd, wystarczy dvd-rom.

Mogłbyś polecić jakiś zasilacz i dysk do tego zestawu ze sklepu znak.pl - tam wszystko mam zamiar kupić.

Nie pasuje mi cena pamięci, bo 1gb goodram kosztuje ok. 170zł. za 300zł możnakupić 2gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi