Skocz do zawartości
DrKleiner

Przesiadka Z 939 Na Lga 775

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka,

Moim zdaniem to Abit AB9 podawany przez poprzedników, a ramki OCZ lub Crosairy.

Powiem szczerze, że ostatnio co raz częsciej ukazywane są newsy na poratalach o płytach obsługujących DDR3. W sumie nie masz złego komputera. Chyba nie możesz narzekać, że gry Tobie się zacinają.

Radze Ci jeszcze raz wszystko przemyśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokładnie DDR3, 45nm od intela i też nowe chipsety, K10 za rogiem. Właśnie myślę, w sumie za przesiadkę dużo nie musiał bym zapłacić. Sam nie wiem... Jak teraz coś kupię to już potem nie szybko to zmienię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez zamierzam coś zmieniać bo mam możliwość zamienienia mojego ramu na taki tylko że ddr2

myślałem o D 915 i jakimś dobrym mobo żeby w wakacje można było wsadzić c2d , która najlepsza będzie ? :

http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...I_Plus_Lga775_/

http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...Deluxe_Lga775_/

http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...P5W_DH_Lga775_/

Wszystkie te płyty są bardzo podobne i nie wiem którą wybrać.... pomożecie wybrać ?

A tak poza tym opłaca się taka zmiana ? czy lepiej pieniądze które mam wydać na mobo i proca dać na lepszą grafikę, tylko szkoda bo mam teraz jedyną okazje z zamianą pamięci:( ?

(pytam tu bo mam podobną sytuacje i nie chce otwierać nowego tematu)

EDYTA : czy np zmiana na am2 bez żadnej dopłaty lub delikatnej dopłaty np x2 3600+ i mobo abit kn9 + to co miałbym dać na płytę pod 775 kupić 7900gs ? bo w tej sytuacji wykorzystam zmianę na ddr2...

co lepiej 775 czy am2 + jakaś lepsza grafa ....

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej kup sobie do tego konfigu co masz 7900gs :)

nie oplaca ci sie wymieniac za free ramow ddr na ddr2 , poniewaz swoje na allegro sprzedasz za okolo 280zl , a ddr2 dobre kupisz za 180zl :)

i niby 100 zł mam zarobić na tym ?? :D

A może coś z ati ? jak myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie racje chyba na pewno 90% się wstrzymam. Sprzętu złego nie mam. A w te wakacje ma premiera K10 na AM2 http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=12942 co mnie bardzo interesuje. Płyty na AM2 są tanie jak barcz. A kto wie może "Phenom" nowa nazwa Athlonów (prawdopodobnie) dokopie C2D a wtedy ja bym sam sobie dokopał z złości że w maju wywaliłem stary sprzęt i kupiłem C2D :) lepiej poczekać. Muszę tylko odwołać ogłoszenie z działu sprzedam, trochę się rozpędziłem, ale dobrze że mnie tutaj sprowadziliście na dobrą drogę. W takim razie zostaję przy AMD :wub: na dobre i złe B-) od 6lat mam tylko AMDki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i o ile mnie pamięć nie myli to po wakacjach mają nowe c2d wyjść i powrót do ht w 4 jajowym procku co da 8 sztuk to "wątkowania" :)

a to wszystko na tej samej podstawce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem Twoje ogłoszenie (dopisałem się :P)

jakbyś był zdesperowany to może procka bym od Ciebie odkupił

ale jak zobaczyłem ogłoszenie i ten temat to stwierdzam że do desperacji Ci daleko hehe ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi