toman Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Dosłownie przed chwilą zmieniałem obudowę w której mieści się mój komputer. Oczywiście wszystko musiałem wyciągnąć ze starej i upchać w nowej. Niesety po ponownym odpaleniu kompa w nowym pudełku okazało się, że obraz wyświwetlany na monitorze jest pożółkły; wszystkie białe elementy są żółte. Komputer z sigu, nr2. Ponieważ mam monitor jedynie z wyjściem VGA zastanawiam się czy nie uszkodziłem przejściówki, wiadomo, że ich wykonanie pozostawia wiele do życzenia i chciałbym żeby było to to, ale mogłem terż uszkodzić kartę. Chciałem spytać czy ktoś spotkał się już z czyś takim. Dodam, że na screenie zrobionym po uruchominiu "żółtego pulpitu" wszystko jest w porządku (sprawdźcie sami)>> link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 1. IMHO wtyczka/gniazdko. Poruszaj kablami - może pomóc. 2. Monitor przenosiłeś/czyściłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Monitor nie ruszany, wtyczki wyginałem, przekładałem do drugiegi DVI, wyciągałem i wkładałem ponownie grafe w PCI-ex; wciąż to samo, żółtaczka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Monitor nie ruszany, wtyczki wyginałem, przekładałem do drugiegi DVI, wyciągałem i wkładałem ponownie grafe w PCI-ex; wciąż to samo, żółtaczka :/Hmmm.. Wiem że ja też miałem jakiś komputer (bynajmniej to był staruszek, ale był), który teżpo rozebraniu i ponownym złożeniu zaczął wyświetlać ekran na zielono... Ustawienia nic nie dawały - ani na monitorze, ani na komputerze, więc nie wiem... Nie miałem ochoty się z tym bawić więc go rozebrałem i sprzedałem na części - ale do dzisiaj nie wiem czego przyczyną to było i chętnie bym się dowiedział... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) to chyba jakieś mutujące komputerowe choróbsko :huh: a tak na serio, może ktoś jeszcze tego doświadczył, a może ktoś zna odpowiedź? Edit: po 2 minutach wpadłem na pomysł odwrócenia kabla sygnałowego, pomogło. Normalnie teraz żałuje, że założyłem temat, ale strachu się nieźle najadłem <lol> Edytowane 1 Maja 2007 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 ja mailem kiedys cos podbnego tzn monitro swiecil na zółto. okazalo sie cos w monitorze. naprawa 50zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Edit: po 2 minutach wpadłem na pomysł odwrócenia kabla sygnałowego, pomogło. Normalnie teraz żałuje, że założyłem temat, ale strachu się nieźle najadłem <lol>Odwrócenia kabla sygnałowego? :blink: Jak ty tego dokonałeś? Aha, chyba że masz monitor LCD i kabel VGA-VGA :P Bo u mnie ten problem występował w zwykłym CRT gdzie nie da się kabla sygnałowego "odwrócić" - tak więc pewnie będzie coś w nim nie tak. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...