Skocz do zawartości
konio68

Jednak Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Mobo Abit KN9

proc 64 X2 3600+

ram goodram 1G 677

galaxy 7600GS/256/DDRIII/zelman

ale jest ale czy tego 3600+ brać 2.0G z L2 =512 czy lepiej 1,9G z L2= 1M .....

i pamięci czy brac tą pojedyńczą 1G czy może kingston 2x512 .....

na wydajności mi aż tak nie zależy bo to komp dla młodego... :D ma być stabilnie a i małe OC się przyda.....

Doradzcie czy to dobry config...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zestaw ok... bierz Brisbane :)

mam problem z dorwaniem mobo :(

dostępne są takie:

gigabyte M57SLI-S4 - 329

Asus M2NE Nf 570ultra - 347

MSi K9N platinium Nf570u - 318

MSI K9N ultra - 276

Panowie co wybrać ..... nie patrzcie na cene , chodzi raczej o bezproblemowość i OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kupiłem AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX (AM2) 0.065u 65W Brisbane za 260 pln.

ale mobo musiałem zakupić Gigabyte M57SLI-S4, nForce 570 SLI - wszystko działa cacy , mam nadzieję że na tej mobo pójdzie na 2.6 około......jak tylko dorwę jakąś rozsądną zasiłke to go wykręce troszeczke........zresztą młody i tak szczęsliwy więc mi się nie spieszy......najważniejsze że jest stabilnie..:) - narazie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A duza roznica jest miedzy Goodram 667 a A-Data, powaznie zastanawiam sie nad 2x1GB za 280zl goodram to wychodzi po 140za sztuke, czy Kingston 2x1GB ???????

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A duza roznica jest miedzy Goodram 667 a A-Data, powaznie zastanawiam sie nad 2x1GB za 280zl goodram to wychodzi po 140za sztuke, czy Kingston 2x1GB ???????

ja kupiłem do tego kompa Kingston 2x512 667 za 150 pln - chyba są to najtańsze duale na rynku 667 ...co warte nie mam pojęcia... musiałem się zmieścić w 1500 pln z tym kompem dla młodego bo tak to bym mu zapodał patrioty 2x1 LLK takie jak mam dla C2D....tylko 200 więcej byb było.na razie muszą mu styknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie wedlug mnie, zadnej znacznej roznicy miedzy tymi pamieciami nie ma :) - wszystko zalezy od sztuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi