Skocz do zawartości
marcin_modzel

Panel Na Front Kompa Do Regulacji Szybkości Wentylatora.

Rekomendowane odpowiedzi

witam

poszukuje regulatora na front kompa do wiatraczków. ma być ba min 2 wentylatory. na cpu (PENTAGRAM FREEZONE NXC-80 Cu) i

GPU (Pentagram Freezone XC-70 Cu)

może coś takiego

http://www.apollo.pl/store/show_detail/59/5305

ma być na 5-12v czy jest sens szukać czegoś 3-12?? nic nie kręcone wiec wentyle wole mec wolne & ciche // czy przy 5v będzie cicho już?

Bude mam czarno srebrną.

wielkość nie ważna tzn czy 5" czy 3"

fundusze ~30zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

poszukuje regulatora na front kompa do wiatraczków. ma być ba min 2 wentylatory. na cpu (PENTAGRAM FREEZONE NXC-80 Cu) i

GPU (Pentagram Freezone XC-70 Cu)

może coś takiego

http://www.apollo.pl/store/show_detail/59/5305

ma być na 5-12v czy jest sens szukać czegoś 3-12?? nic nie kręcone wiec wentyle wole mec wolne & ciche // czy przy 5v będzie cicho już?

Bude mam czarno srebrną.

wielkość nie ważna tzn czy 5" czy 3"

fundusze ~30zł

Ten evercool ma regulację 7-12 v.Szukaj jakiegoś sunbeama ale to inna pólka cenowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a coś trochę co kosztuje więcej? za chłodzenie dałem 45zł weic głupota było by dać mi więcej za panel

http://www.allegro.pl/item189461596_hit_pe...ller_2_sil.html

czy pod to d sie podpiąć 2 w/w wentylatory? //+ rozgałęziacz jakiś

coś takiego ci wystarczy (poszukaj taniej)

do tego najlepiej obydwa wentylatory podłączyć pod jedną wtyczkę 3 pin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro zamowilem 3x7+5+12 do tego mam podpiete 2x120mm+2x92mm wszystko smiga cichutko az zaczolem cooler cepa slyszec a w budzie chlodniutko :)

Naprawde polecam, zaplacilem ~4zl a jestem naprawde zadowolony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro zamowilem 3x7+5+12 do tego mam podpiete 2x120mm+2x92mm wszystko smiga cichutko az zaczolem cooler cepa slyszec a w budzie chlodniutko :)

Naprawde polecam, zaplacilem ~4zl a jestem naprawde zadowolony ;)

ocb ?

masz nieregulaminowy sing :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten pentagram freezone jaki ma zakres ? :) bo też mnie interesuje zakup takiego cuda bo w poprzednim abicie w biosie mialem regulacje napiec od 5V a na nowej plycie od 8V i juz jak na wentylatory chlodzace dyski jest troche za glosno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten pentagram freezone jaki ma zakres ? :) bo też mnie interesuje zakup takiego cuda bo w poprzednim abicie w biosie mialem regulacje napiec od 5V a na nowej plycie od 8V i juz jak na wentylatory chlodzace dyski jest troche za glosno

pewnie 5-12v

może lepiej podpiąć wentylatory do molexa na 5v zamiast wydawać kase na regulator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi