Skocz do zawartości
Klima

Ayrton Senna

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj minęła 13 rocznica śmierci tego wybitnego kierowcy F1.... Grand Prix San Marino na torze Imola, 1.V.1994- to był jego ostatni wyścig.

Co prawda trochę nie moje czasy, gdy się ścigał (miałem 4 lata gdy zmarł), ale gdy poczytałem trochę o F1, a później o nim samym, stał się dla mnie kimś wielkim [*].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach tamte czasy. Też niewiele miałem lat gdy był u szczytu kariery, ale ten człowiek to historia sama w sobie.

Tym sobie zasłyną chyba najbardziej:

http://www.youtube.com/watch?v=qZI4h1eOd50

Z tym, że wtedy to były zupełnie inne pojazdy niż teraz, każdy miał inne technologie, i williams królował na suchym, ale na mokrym to już padaka była.

Edit:

Tu jest genialny filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=16Icm5fN6BA...ted&search=

Edytowane przez ...John

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Wiliamsa przesiadł się właśnie w tym nieszczęsnym sezonie. W poprzednim jeździł w Mclarenie. ( o ile dobrze pamiętam). I wtedy królował na mokrej nawierzchni. Później z bolidów wycofano kontrolę trakcji.... Więcej można dowiedzieć się na wikipedi....

Edytowane przez Klima

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietam to przez mgłę, ale kiedyś był na Discovery Channel był genialny program poświęcony właśnie Sennie i jego wypadkowi, polecam sobie to odszukać i oglądnąć.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Senna jeden z ostatnich prawdziwie wielkich czlonkow brotherhood of speed formuly 1 byl ostatnim elementem ktory trzymal mnie przy wyscigach F1 ktore potem z roku na rok stawaly sie coraz nudniejsze, na szczescie jest jeszcze NASCAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi