dywyn Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Problem wyglada tak: do komputera z plyta glowna na ktorej jest zintegrowana karta graficzna VIA Chrome9 HC IGP podlaczylem 19 calowy, panoramiczny monitor Acer AL1916W i bardzo zdziwilem sie gdy nie moglem ustawic rodzielczosci natywnej dla takiego monitora czyli 1440x900. Myslalem ze przeinstalowanie sterownikow do grafiki cos pomoze, ale nic z tego, jak 1440x900 nie ma tak nie bylo. Dziala jedynie nizsza rozdzielczosc 1280x768 jednak jest dosyc paskudna i rozmazana. Ma moze ktos pomysl dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Albo karta graficzna nie obsługuje takiej rozdzielczości albo nie zainstalowałeś sterowników od monitora i jedziesz na domyślnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 U mnie bez problemu śmiga nawet bez sterowników od monitora na zintegrowanym GF6100 ale możesz spróbować zainstalować sterowniki są na stronie Acera jśsli to nie pomoże spróbuj wymusić rozdzielczość jakimś programem np. powerstrip lub rivatuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Stery prawdopodobnie nic nie dadzą :sad: Próbuj power strip (custom resolution) może się da :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Sterownikow do Acera nie ma ani na dolaczonym CD, ani na stronie producenta. W PowerStrip opcja "wlasne rozdzielczosci" jest szara i nie da sie do niej wejsc. Wyglada na to ze ta karta nie obsluguje tej rozdzielczosci i chyba nic procz kupno jakiejs taniej karty na PCI-E mi nie zostalo. Chyba ze da sie cos zrobic z ta brzydka rozmazana czcionka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Na pewno są bo je ściągałem niedawno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Na pewno są bo je ściągałem niedawno...Racja. Na globalnej stronie Acera byly, ale w gruncie rzeczy niczego nie zmienily. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 No niestety, ale masz podobny problem jaki miałem tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=228994 , u mnie pomogło kupno nowego kompa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...