ice_sagan Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 pci-express daj na 100 z napięciem schodź w dół + testy orhos etc i z timingami zjedź na 4-4-4-12 dopóki nie będziesz miał chłodzenia dalej kręcić bo widzę ze jest jeszcze potencjał a i jak masz kupować chłodzenie to pomyśl o wodzie może od razu i zapraszam do liczenia seti w teamie purepc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juziomen12 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 pci-express daj na 100 z napięciem schodź w dół + testy orhos etc i z timingami zjedź na 4-4-4-12 dopóki nie będziesz miał chłodzenia dalej kręcić bo widzę ze jest jeszcze potencjał a i jak masz kupować chłodzenie to pomyśl o wodzie może od razu i zapraszam do liczenia seti w teamie purepc :D chyba lewy jestem bo nie dokonca rozumiem co to zliczanie seti w teamie purepc?:D I jeszcze pytanko odnosnie temp chipsetu : aktulanie w stresie mam 42st (ale jak dotykam ręką jest gorący)ile za tem powinna wynosić "odpowiednia" temperatura? Jest to mozliwe że pomimo zmieny Vcore w biosie (aktualnie mam ustawione 1,3750) program PC Probe dalej poakzuje 1,33? Dlaczego ta wartosc jest w nim wciąż widoczna mimo zmiany w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 a co pokazują programy to magia sprawdzaj cpu-z to raz a dwa to p5b dlx zaniża napięcie czyli ustawia niższe trochę niż to co jest w biose a po czecie to po obciążeniu procka na płytach intela napięcie jeszcze spada temp chipsetu nie ma miernika to jest temp w budzie a z pudełku miałeś dodatkowy wiatraczek do płyty więc pooki co możesz go zamontować a co do seti : http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...