Skocz do zawartości
basik

Pamieci Ddr1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy jest ktos w stanie powiedziec mi cos o tych pamieciach ?

http://morele.net/produkt/34497/

Zastanawiam sie nad kupnem 2x 1GB, tzn narazie wzial bym jedna kosc a za jakis czas druga. Zalezalo by mi tez na dualu. Czy te pameci da rade szarpnac troche ponad standardowe takty ?

Zastanawiam sie tez na Goodramami http://morele.net/produkt/13156/ bo sa w tej samej cenie.

Kingstona raczej nie chce. Po ostatnim zakupie 512mb tej ze firmy strasznie sie zawiiodlem, bo pamiec nie chciala pracowac nawet z taktami 210 mhz.

Co bedzie lepsze ? Moze jeszcze cos innego polecicie w podobnych cenach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

basik napisał(a):

Witam

Kingstona raczej nie chce. Po ostatnim zakupie 512mb tej ze firmy strasznie sie zawiiodlem, bo pamiec nie chciala pracowac nawet z taktami 210 mhz.

Pechowo trafiles, moja jedna kostka na Kingstonach robi 214, za to druga na Infineonach robi juz cos kolo 500mhz na CL 2,5 !!! I to wszystko na Kingston Value Ram CL3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu_1990: samsungi mowisz ? Prawde mowiac nie mam przekonania.

adamlop: Mozliwe, ze pechowo. Moja stara 512 Kingstona cl2.5 na kostkach kingston leciala na prawie 480mhz. Ta tez jest na kostkach kingstona, ale gdzies czytalem ze te nowe kosci sa markowane, tzn zamazywana jest nazwa i drukowany nowy napis w tym przypadku Kingston.

O tych Adatach ktos cos moze powiedziec ? Moze ktos posiada takowe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi