Kseroboy Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Złożyłem zestaw jednak brakuje mi zasilacza. Kompletnie nie wiem jaki udźwignie mój zestawik. Składa się on z: - AMD ATHLON 64 X2 5600+ DUAL CORE 2MB CACHE - BFG GEFORCE 8800GTS 8800 OC 320MB - GEiL 2x1GB CL4 800 MHZ __ULTRA - SEAGATE 160GB 7200 OBR.8MB SATA II,NCQ, - ABIT NF-M2S AM2 DDR2 ,SATA2, PCI Ex - DVD RW LG GSA-H42L LIGHSCRIBE Zamówiłem ModeCom MC-350 ATX 2.2 PFC ale okazał się podobno za słaby i będę musiał kupić coś innego. Co doradzacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 hmm ma 300W na 12V raczej nie powinnien mieć problemów a jak coś innego to np Modecom 400W Amacrox 450W Pentagram 460W Huntkey 350W ten bym polecał najbardziej cen 200zł :wink: chyba że może być coś droższego POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Huntkey 350AP ew. troche na zapas 400AP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kseroboy Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 hmm ma 300W na 12V raczej nie powinnien mieć problemów a jak coś innego to np Modecom 400W Amacrox 450W Pentagram 460W Huntkey 350W ten bym polecał najbardziej cen 200zł :wink: chyba że może być coś droższego POZDRO Czyli co wstrzymać się z zakupem aż wszystko dojdzie czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Czyli co wstrzymać się z zakupem aż wszystko dojdzie czy jak?czyli jka masz już ten zasilacz ? a czekasz na resztę sprzętu POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kseroboy Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 czyli jka masz już ten zasilacz ? a czekasz na resztę sprzętu POZDRO NIe, dopiero wszystko na allegro dzisiaj zamówiłem, a obawiam się że ten Modecom co zamówiłem będzie za słaby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 NIe, dopiero wszystko na allegro dzisiaj zamówiłem, a obawiam się że ten Modecom co zamówiłem będzie za słabywiesz no troche prądu ten sprzęcik pociągnie ale myśle ze to bedzie troche ponad 250W ba karta ciągnie ponad 100 proc z 90 pewnie łyka no i reszta pierdół z 50-60 także powinnien jeszcze to ciągnąć wiadomo lepiej jak by miał większy zapas , ale skoro juz go zamówiłeś to zobaczysz jak to śmiga na tym jak bedą restarty to niestety bedzie trzeba zamienić na nieco mocniejszy <_< POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kseroboy Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 No właśnie to mnie zastanawia czy wytrzyma, bo on ma jeszcze pociągnąć taką obudowę http://allegro.pl/item190046340__vampyre_d..._zestawie_.html - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 no 2 dodakowe wiatraki to z 3 W :D więcej POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Na twoim miejscu kupiłbym conajmniej Topower'a P3 450W (~300zł). Wymienione zasilacze prawdopodobnie będą miały problem z uciągnięciem podanej konfiguracji, niektóre może dadzą radę "na styk". Poza tym branie płyty mATX ze zintegrowaną grafiką do GF8800 jest bez sensu - nie lepiej kupić w morele.net BIOSTAR'a NF4U AM2G za niecałe 200zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Na twoim miejscu kupiłbym conajmniej Topower'a P3 450W (~300zł). Wymienione zasilacze prawdopodobnie będą miały problem z uciągnięciem podanej konfiguracji, niektóre może dadzą radę "na styk". Poza tym branie płyty mATX ze zintegrowaną grafiką do GF8800 jest bez sensu - nie lepiej kupić w morele.net BIOSTAR'a NF4U AM2G za niecałe 200zł?hmm ze modecom 350W pójdzie na styk to na pewno / no albo nei pójdzie ale Huntkey 350W na to spoko ciągnie GTX +C2D wszystko co ma ok 350W 12V na bank to pociągnie wiadomo najlepiej było by kupić coś lepszego , choć by Topowera , BE quieta albo Enermaxa ale chyba już kolega nie ma na to kasy , na przyszłość zawsze pierwsze to dobbry zasilacz a potem dokłądac resztę POZDRO Edytowane 3 Maja 2007 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kseroboy Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 A jaki porządny zasilacz znajdę do tych 300zł! Nie chce wiecej wdać. A chcę by starczył i nic się nie resetowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 A jaki porządny zasilacz znajdę do tych 300zł! Nie chce wiecej wdać. A chcę by starczył i nic się nie resetowało.do 300zł Enermax 400W Topower wspomniany wyżej BE quiet 450W POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kseroboy Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 A jaki porządny zasilacz znajdę do tych 300zł! Nie chce wiecej wdać. A chcę by starczył i nic się nie resetowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 http://zenfist.pl/pID/1054.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 @Benito A nie lepiej już dołożyć te 30 zł i kuppić A12S 560W? (Muszę złożyć podobnego kompa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kseroboy Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 http://www.allegro.pl/item187655602__be_qu...et_450w_dr.html Ten zakupiłem i mam nadzieję że jest on dobry w tej cenie. Co sądzicie dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Myślałem ze do 300 zł albo mi się przewidziało. 560 na pewno będzie mocniejszy, ale nie cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 http://www.allegro.pl/item187655602__be_qu...et_450w_dr.html Ten zakupiłem i mam nadzieję że jest on dobry w tej cenie. Co sądzicie dobry wybór? jak najbardziej ok :wink: tylko Be quiey kręca sie troche wolniej przez to sa ciche ale cyrkulacja jest troche gorsza ale masz wiatraki dodatkowe to bedzie ok POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burczga Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Ja na twoim miejscu bał bym się na tym odpalać tego sprzętu. Do zestawu za taką kasę trzeba też zarzucić odpowiedni zasilacz więc myślę że 300 zł powinno Ci wystarczyć na jakiegoś Tagana. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Ciekawe na jakiego? Chyba tylko na "dziadka" U15/U22 :-/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kseroboy Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Nie załamujcie mnie. Najpierw polecacie coś, człowiek to kupuje i okazuje się złe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Nie załamujcie mnie. Najpierw polecacie coś, człowiek to kupuje i okazuje się złe?kupiłeś BQT SP 450W wiec dokonałeś dobrego wyboru, nie wiem w czym problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) kupiłeś BQT SP 450W wiec dokonałeś dobrego wyboru, nie wiem w czym problemno dokładnie świetny zasilacz kolega co polecał Tagany chyba nie bardzo wie o czym gada za 300 to chyba kupisz wersje 420U01 a to ma z tego co pamiętam 264 na 12 V , czyli słabiej jak Modecom :unsure: POZDRO Edytowane 4 Maja 2007 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 ...a mam pytanie do Was (podłączę się :) ) czy do takiej 8800gts 640mb wystarczy mi chief 450w ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 ...a mam pytanie do Was (podłączę się :) ) czy do takiej 8800gts 640mb wystarczy mi chief 450w ??Jak z tym Venice co w sigu to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 włąsnie zapomniałem dopisać ,że teraz zmieniam x2 3600 65w brisbane i abit kn9, ddr2 2*1gb 800mhz. ....i jak to teraz bedzie z tym zasilaczem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 włąsnie zapomniałem dopisać ,że teraz zmieniam x2 3600 65w brisbane i abit kn9, ddr2 2*1gb 800mhz. ....i jak to teraz bedzie z tym zasilaczem ?? no chiftec też za mocny nei jest tylko 264 na 12V , ale proc bedzie werjsa oszczędna więc raczej da rade , ale cicho to nei bedzie chodzić :wink: POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 no chiftec też za mocny nei jest tylko 264 na 12V , ale proc bedzie werjsa oszczędna więc raczej da rade , ale cicho to nei bedzie chodzić :wink: POZDRO Chieftec 400W ma 348W dostępnych z linii 12V był wcześniej o tym topik, u Zenfista jest jeszcze wg starej metodologii podane. Dwujajok z 65W to tak jak Venice (on ma 67W) Szef nigdy nie jest cichy (i 400W i 450W), choćby zasilał sam cdrom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Chieftec 400W ma 348W dostępnych z linii 12V był wcześniej o tym topik, u Zenfista jest jeszcze wg starej metodologii podane. Szef nigdy nie jest cichy (i 400W i 450W), choćby zasilał sam cdrom no to fakt chiftecki to za ciche nie są :mur: hmm a co do mocy na 12 V to nie czytałem nigdzie o tym jak 400W ma z tego co mówisz aż 348 to ile ma wersja 450 ? trzeba to zbadać :wink: POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...