Skocz do zawartości
Kseroboy

Jaki Zasilacz Pod Ten Zestaw?

Rekomendowane odpowiedzi

hmm a co do mocy na 12 V to nie czytałem nigdzie o tym jak 400W ma z tego co mówisz aż 348 to ile ma wersja 450 ? trzeba to zbadać :wink:

450W ma też 348W na 12V

Aby sie o tym przekonać wystarczy przeczytać tabliczkę tego zasilacza ma on (pisze z głowy) do 135W sumarycznie z linii 3,3V i 5V i 14+15A z linii 12V=348W z tym że wersja 400W może dać razem 390W na 3,3V 5V i obu 12V a wersja 450W moze dać sumarycznie do 440W.

Generalnie zasiłka moze ciagnac mniej z 3,3V i 5V (np 40W) i wtedy obciażć maksymalnie obie 12V na 348W (przykład dla wersji 400W)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

450W ma też 348W na 12V

Aby sie o tym przekonać wystarczy przeczytać tabliczkę tego zasilacza ma on (pisze z głowy) do 135W sumarycznie z linii 3,3V i 5V i 14+15A z linii 12V=348W z tym że wersja 400W może dać razem 390W na 3,3V 5V i obu 12V a wersja 450W moze dać sumarycznie do 440W.

Generalnie zasiłka moze ciagnac mniej z 3,3V i 5V (np 40W) i wtedy obciażć maksymalnie obie 12V na 348W (przykład dla wersji 400W)

tylko z tego co wiem lini 12V sie nei dodaje , czyli 14+15 nie jest 29V(348W) , ale aż takiej wiedzy nei mam na ten temat , ale z tego co piszerz to raczej sytuacja w której zasilacz pociągnei 348W to dosyć teoretyczna sprawa i raczej nie da sie tego osiąganć :wink:

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko z tego co wiem lini 12V sie nei dodaje , czyli 14+15 nie jest 29V(348W) , ale aż takiej wiedzy nei mam na ten temat , ale z tego co piszerz to raczej sytuacja w której zasilacz pociągnei 348W to dosyć teoretyczna sprawa i raczej nie da sie tego osiąganć :wink:

POZDRO

Czasem na liniach 12V też sa sumaryczne ograniczenia, ale chieftec ich nie ma czyli należy liczyc tak jak jest czyli 15+14A.

W Szefie 450W wydaje sie jak najbardziej mozliwe wykorzystać 348W poniewaz na napiecia 3,3V i 5 V zostaje ok 90W a z tych napięć to zasilane sa elektronika od HDD i napędów optycznych oraz RAM

W szefie 400W realne wydaje sie wykorzystać ok 320W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem na liniach 12V też sa sumaryczne ograniczenia, ale chieftec ich nie ma czyli należy liczyc tak jak jest czyli 15+14A.

W Szefie 450W wydaje sie jak najbardziej mozliwe wykorzystać 348W poniewaz na napiecia 3,3V i 5 V zostaje ok 90W a z tych napięć to zasilane sa elektronika od HDD i napędów optycznych oraz RAM

W szefie 400W realne wydaje sie wykorzystać ok 320W

aha to takie buty , czyli czasem sie dodaje czasem nie :wink: dzięki za info , napisałem do kolesia z Zenfistu ciekaw co on odpisze

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokładnie świetny zasilacz kolega co polecał Tagany chyba nie bardzo wie o czym gada za 300 to chyba kupisz wersje 420U01 a to ma z tego co pamiętam 264 na 12 V , czyli słabiej jak Modecom :unsure:

POZDRO

Ok, sorry że w takim tonie w moim poprzednim poście ale raz że się zdenerwowałem, a dwa że poprostu zmieszałem się co do wyboru.

Cały sprzęcik będzie w poniedziałek więc coś się poskłada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne sie do tematu:

Panowie, czy tagan 380 pociagnie taki zestaw:

c2d e4400

msi p6n sli-fi

asus 8800 gts 320

ocz special ops 2x1 gb

samsung 250 gb

nagrywarka dvd

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne sie do tematu:

Panowie, czy tagan 380 pociagnie taki zestaw:

c2d e4400

msi p6n sli-fi

asus 8800 gts 320

ocz special ops 2x1 gb

samsung 250 gb

nagrywarka dvd

?

raczej nie powinnien mieć problemów , bo procek mało ciągnie , ale do OC to juz bym jednak zainwestował w lepszy zasilator :wink: bo ten już może nie podołać bo ma ylko 264W na 12V tzn jak wszystkie jeszcze tam sa :D

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam nie będe zakładał nowego topa tylko przejdę do rzeczy ;) :

Czy zasiłka Topower TOP-420 P7 U12 EZ pociągnie stabilnie poniższą konfiguracje:

E4300, AB9, Patriot Dual 2x1gb 800/CL5 x2 czyli w sumie 4GB ramu, dwa dyski twarde 320GB jeszcze nie wiem które, X-Fi gamera, nagrywarkę DVD, flopa, fryzjera i jakieś wiaterki z obudowy i gf7300 jakiegoś ... tzn to co wymieniłem to w sumie bez problemu pociągnie, ale za pół roku pewnie kupię 8800GTS'a 640mb i czy wtedy udźwignie ten ciężar, wydaje mi się, że bez problemu ale wolę żeby ktoś kto ma pojęcie potwierdził, czy przy tym konfigu i 8800GTS będzie szansa bezpiecznie podkręcić np procka lekko powiedzmy do 2500? Ewentualnie jaką inną cichą i niedrogą zasiłkę polecilibyście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasiłka spoko da radę nawet z tym g80 i nawet po planowanym o/c :) Ale nie wiem jak z decybelami :unsure: Jeżeli chcesz coś bardzo mocnego i (jestem gotowy to powiedzieć) najcichszego! Pomijając pasywy i półpasywy które nie wentylują obudowy! Dołóż kilka pln'ów (wiem jest to już prawie 400zł :? ) i bierz to co mam w podpisie, a będziesz usatysfakcjonowany :D pzdr

EDIT

@Kseroboy, ale ja nie Tobie daję rady :wink:

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasiłka spoko da radę nawet z tym g80 i nawet po planowanym o/c :) Ale nie wiem jak z decybelami :unsure: Jeżeli chcesz coś bardzo mocnego i (jestem gotowy to powiedzieć) najcichszego! Pomijając pasywy i półpasywy które nie wentylują obudowy! Dołóż kilka pln'ów (wiem jest to już prawie 400zł :? ) i bierz to co mam w podpisie, a będziesz usatysfakcjonowany :D pzdr

yyyy... ale ja już zamówiłem..... i to troche dawno temu :E

Temat do zamknięcia. Dziękuję wszystkim za pomoc

EDIT. Ostatni zamówiłem zasilacz, a pierwszy dzisiaj przyszedł kurierem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny post po Twoim kierowany był do Ciebie :)

Ok ... zmyliłeś mnie tym 400 zyli bo ta zasiłka co sobie upatrzyłem Topower to chyba z 270 kosztuje ;) ale spoko najważniejsze, że pojedzie na tej zasiłce bez problemu sprzęcik który wymieniłem :D W sumie dużo osób pisało w innych wątkach, że Topower jest dosyć cuchy. Obecnie mój komputer chodzi jak odkurzacz, więc cokolwiek wsadze lepszej firmy będzie dawało lepsze efekty. Dzięki za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam nie będe zakładał nowego topa tylko przejdę do rzeczy ;) :

Czy zasiłka Topower TOP-420 P7 U12 EZ pociągnie stabilnie poniższą konfiguracje:

E4300, AB9, Patriot Dual 2x1gb 800/CL5 x2 czyli w sumie 4GB ramu, dwa dyski twarde 320GB jeszcze nie wiem które, X-Fi gamera, nagrywarkę DVD, flopa, fryzjera i jakieś wiaterki z obudowy i gf7300 jakiegoś ... tzn to co wymieniłem to w sumie bez problemu pociągnie, ale za pół roku pewnie kupię 8800GTS'a 640mb i czy wtedy udźwignie ten ciężar, wydaje mi się, że bez problemu ale wolę żeby ktoś kto ma pojęcie potwierdził, czy przy tym konfigu i 8800GTS będzie szansa bezpiecznie podkręcić np procka lekko powiedzmy do 2500? Ewentualnie jaką inną cichą i niedrogą zasiłkę polecilibyście?

Spokojniutko da radę nawet po wymianie na 8800GTS i OC - to świetna zasiłka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi