Star Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) otoz mam pytanko.Chce sobie wymienic boxa z E4300@2,52 GHz ^^ na fryzjera 7 z pasta o wiele lepsza w porownaniu do boxowego gilaska pana Bila Gatesa :E...w sumie to on od microsoftu a nie od intela ...no ale coz :P.Czym usunac,mam na mysli jakis plyn/alkohol (aj polacy i alkohol xD ;) ) i szmatke,hustke ktora mozna by resztki smarkow "zmyc" ,raczej zetrzec z proca....Chce miec w miare czystego procka zeby pasta z fryzjera spelniala swoja role weri gut.W miare mozliwosci ,jak najmniej kupowania specjalistycznych rzeczy,bo ja wiem ze mozna kupic wiele rzeczy,plynow,szmatek za fortune,ale ja chce to zrobic w domowym zaciszu,nie wychodzac z pokoiku :) ..no jak bedzie potrzeba to sie do kuchni/lazienki/piwnicy zajrzy ;). jakies domowe srodki wykorzystac chcialbym. Prosze jeszczze wziac moja wypowiedz na serio ,mimo iz pisana tak nie jest xD thx in advance. Edytowane 3 Maja 2007 przez Star Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Spirytus salicylowy bądź benzyna ekstrakcyjna. Kawałek szmatki i jedziesz :) Ta pasta to nie CLP więc będzie dobrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Możesz też podprowadzić mamie/żonie/dziewczynie zmywacz do paznokci który dobrze sobie radzi ze wszystkimi glutami =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 czyli zmywacz biore,jak tak dobrze sobie radzi ;) kolega forumowicz chwali ;) Tylko ile czasu odczekac mam z zalozeniem fryzjera po ztarciu starego gilasa zmywaczem ? te opary musza chyba wyparowac czy jakos tak.Moze jeszzce pozniej czysta gladka szmatka na sucho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Tylko ile czasu odczekac mam z zalozeniem fryzjera po ztarciu starego gilasa zmywaczem ? te opary musza chyba wyparowac czy jakos tak.Moze jeszzce pozniej czysta gladka szmatka na sucho.Zmywacz lub spitytus rozpuści, ale i tak trzeba zetrzeć farfocle sciereczka, a najlepiej gazą/kompresem (byle bez waty był, więc płatki kosmetyczne odpadają) wiec wtedy bedzie już sucho i można nakładac nowe chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Najlepiej spirytus za 3 zl ze sklepu + wacik do uszu. Nasaczasz wacik i pozbywasz sie pasty. CCzynnosc powtórzyc bo za jedym razem nie usuniesz wszystkiego. Po skonczeniu czekasz kilka sekund i spirytusu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) oczywiscie salicynowy ? ale co do wacikow do uszu to sie zastanowie ;) Edytowane 4 Maja 2007 przez Star Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Albo zwyklym zmywaczem do paznokci lub jak kto woli acetonem to to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 spiryt wygral :P wwzystko zeszlo,jest cacy ,fryzjer juz siedzi i wysiaduje mi procka :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Sprite dobry na wszystko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Jak chcesz profesjonalnie to IPA czyli alkohol izopropylowy, czyli izopropanol - nie pozostawia zanieczyszczeń i jest bezpieczny - nawet jak sobie nim na jakieś sprzęty psikniesz to się idealnie "ulotni". IMO - zwykły salicyl zostawia zanieszczenia, zmywacz może uszkodzić lakierowaną podstawę coolera (a są takie lakierowane...) - już lepiej uzyć najzwyklejszego spirytysu spożywczego. IPA jednak z natury jest przeznaczone m.in do czyszczenia elektroniki - a wydatek żaden (~6 PLN za spray 150 ml). Co do "szmatek" - napewno coś miękkiego i bez włosków - ja używam zwykłej bawełny bez żadnych włosków - wszelkie waciki, patyczki itp omijam szerokim łukiem (zestaw salicyl + wacik zaowocował wycieczką po IPA do elektronika i doczyszczaniem tego co po sobie zostawił salicyl z watą na powierzchni coolera). pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Ja używam Spirytusu Lubelskiego + waciki. Jajka były czyste i gładkie ;] Niejeden procek tak czyściłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodus Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Polecam papier toaletowy, w koncu zostal do tego zaprojektowany i ma dobra zbieralnosc. Mi udalo sie suchym papierem zetrzec cala paste z procka i nie zostawic po sobie farfocli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Polecam papier toaletowy, w koncu zostal do tego zaprojektowany i ma dobra zbieralnosc. Mi udalo sie suchym papierem zetrzec cala paste z procka i nie zostawic po sobie farfocli.Tak czy siak trzeba odtłuścić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Tyyy no Regina swietnie sie nadaje xD nie no gosciu mnie dobil z ta srajtasma <lol2> ;) spox.Jeszzce kolega wspomnial ze sie tak dokladnie podciera ze zadne farfocle nie zostaja :P Troche offtop :P co do IPA,czy jakis innych alkoholi nie do ustnych...:P mysle ze w przyszlosci bede paste zmienial,w koncu sie zabiore moze jakos profesjonalnie do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Jak będziesz czyścił radiator, to uważaj, gdzie go stawiasz po czyszczeniu, ja swój czyściłem zmywaczem do paznokci i oczywiście położyłem płasko na biurku – efekt to przegryziony laminat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 ja zawsze czyszcze benzyną do zapalniczek ronson + srajtaśma - zwykle pomarańczowa bo pasuje do kafelek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 ja zawsze czyszcze benzyną do zapalniczek ronson + srajtaśma - zwykle pomarańczowa bo pasuje do kafelek :PBenzyna jest tłusta a chodzi również o odtłuszczenie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 się czepiliście srajtaśmy :P nadaje się :P lubelski spiryt poza zastosowaniami typowymi radzi sobie z pastami elegancko + waciki do uszu i nie ma bata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Ja używam zmywacza do paznokci i patyczków do uszu. Mam zdjęty IHS z procka więc powierzchnia nie za duża do czyszczenia. Zmywacz bardzo dobrze radzi sobie z pastami i glutami, według mnie nie potrzeba żadnych specjalistycznych środków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...