mastertab Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Mój bidny P5WDH daje 458 x7 wyżej to już musiałbym dać więcej niż 1.55V na proca, ale to raczej nie ma sensu mnie zadowala wydajność przy 3.2 GHz. Zdecydowałem się na 6320 ze względu na 4MB kaszy no i to, że był tańszy niż 6300, a do 6420, który jest chyba droższy o 80 zł stwierdziłem, że nie ma sensu dopłacać, już 80 zł mniej do nowej grafy. Edytowane 3 Maja 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 No, ale chyba rekordów bić nie będziesz?? Zrobisz 3GHz i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Co do selekta to podjąłem decyzję, że szukał żadnego nie będę. Bardziej koncentruję się na wyborze odpowiedniego modelu ze sklepu. Tylko wciąż nie wiem, którego. Wszyscy zachwalacie Abita AB9 ale jak widzę to max 430Mhz FSB. A 430 x7 (E6320) to nieco ponad 3GHz. Czyli jakoś tak lipnie :/ A on mnie cały czas najbardziej kusi. Między innymi ze wzg. na 4MB.no pod Abita to raczej coś z większym mnożnikiem albo wieć E4300 albo E6420 , E6320 to trzeba do mocnego OC pamięci które pójdą te powiedzmy 500 i oczywiście płyta wiec wyjdzie drożej :wink: POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Wstępnie jestem zdecydowany mimo wszystko na E6320. A czemu? Ze względu na to, że 100zł tańszy od E6420, 4MB cache, jądro Conroe. Jedyny mankament to mnożnik 7x :/ Teraz pytanie, jaką płytę do niego dopasować, biorąc pod uwagę, że moje GEILe chyba jednak 1000MHz nie osiągną (natywnie 800MHz CL 4.0)? P.S. Znajomy mnie namawia na P5B Deluxe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) A żeś sie uparł na tego E6320..... :wink: Wyskrobał byś jeszcze te 80zł i wtedy bierzesz E6420, do tego można brać AB9 i można co nieco pokręcić, a tak kupując E6320 więcej wyjdzie cie dopłata do płyty niż tamte 80zł do procka, ale jak tak bardzo kusi cie ten E6320 to bierz Abit AB9 QuadGT ;] Edytowane 5 Maja 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 to pogon tego znajomego B-) jezeli masz troche wiecej hajsu to mozesz pomyslec nad abit ab9 quadgt. chyba najlepsze rozwiazanie dla nowszych c2d... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) Sorry, że tak kombinuję, ale to może jeszcze inaczej. Może dopasujecie mi proca i płytę do RAMu ;] No bo fakt jest faktem i RAMu zmieniał nie będę, a posiadam dokładnie GX22GB6400UDCK. Nieco więcej tutaj. U kumpla poszły na P5B Deluxe i E6600 na 1000MHz CL5 (przeszły SPi 32M). U mnie na obecnym sprzęcie na 970MHz (więcej ustawić nie mogę :/ - dziwne) w Prime po 2,5h wyskoczył error. Nie wiem czy proc czy RAMy, z tego względu, że CoreTemp pokazywał mi 63 stopnie - chyba dużo za dużo. Tak więc podsumowując, potrzebuję płytę gdzie w BIOSie znajdę dużo dzielników. I w tym wypadku raczej płyta będzie musiała ustalić który procesor wziąć. Edytowane 5 Maja 2007 przez N1CO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...