Burczga Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Witam wszystkich! Mam zamiar zmienić zasilacz bo ten co mam (sygnaturka) wydaje mi się troche słaby. Ma dość niskie napięcie 12V przy pełnym obiążeniu potrafi spaść nawet poniżej 11,8 V. Poza tym dobiegają z jego wnętrza dziwne odgłosy i mam zamiar go oddaćdo reklamacji. Postanowiłem zakupić coś mocniejszego i stabilnego. Mam okazje kupić za dość nieduże pieniądze Sharkoon SHA500-12A tylko jakoś nie mogę znaleźć więcej informacji na jego temat oprucz danych technicznych. Podobno to dość dobry sprzęt. Jeśli posiada ktoś ten zasilacz lub wie na jego tematwięcej prosiłbym o pomoc. Po prostu nie chce zakupić jakiejś kichy i puźniej tego żałować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 1. napięcia miernikiem mierzyłeś? 2. czy masz zzamiar wkrotce wymieniać sprzęt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burczga Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 1. napięcia miernikiem mierzyłeś? 2. czy masz zzamiar wkrotce wymieniać sprzęt? 1. Tak miernikiem 2. Sprzęt modernizuje dość często więc chce mieć zapas mocy. poza tym muszę zapdać sobie jakąś zasiłke bo naprawa zasilacza na gwarancji może potrwać nawet 21 dni roboczych czyli jak by na to nie patrzeć miesiąc bez kompa. A byle [ciach!]a na chwile nie chce zakładać bo szkoda mi sprzętu i kieszeni w razie ewentualnej awarii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 jakieś testy przeleciały mi przed oczami na niemieckich stronach, wynika z nich ze zasilacz jest dobry, stabilny, są rozbieżnosci co do jego cichości, a jako wada jest zawsze podawany brak odpinanych kabli. Brakowało mi jednak porównań, a testy nie były niczym poparte. Za 150-170zł to bym go wziął. Jak musisz płacić wiecej to lepiej wybrać cos mniej egzotycznego na polskim rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burczga Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 jakieś testy przeleciały mi przed oczami na niemieckich stronach, wynika z nich ze zasilacz jest dobry, stabilny, są rozbieżnosci co do jego cichości, a jako wada jest zawsze podawany brak odpinanych kabli. Brakowało mi jednak porównań, a testy nie były niczym poparte. Za 150-170zł to bym go wziął. Jak musisz płacić wiecej to lepiej wybrać cos mniej egzotycznego na polskim rynkuTeż przeglądałem troche stronek znalazłem jeden test w którym głównie skupiono się na napięciu 12V i wyglądało całkiem dobrze. Mam jeszcze kilka dni na zastanowienie się więc przemyśle dobrze temat. z tego co patrzyłem to cena tego modelu wacha się pomiędzy 350-400 zł ja go mogę kupić za 200 zł używanego niedużo. Jak go zakupie to przeprowadzę małe testy i zamieszczę co by komuśna przyszłość ułatwić życie :) Tak czy inaczej dzięki pozdro600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...