dr_Misiek Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Tak sie zastanawiam jaka jest różnica między np: ATHLOLONEM 2600+ @ 11x200 a SEMPRONEM 2200+ @ 11x200 Jesli sie nie myle to one oba maja po 256KB pamieci L2, to samo jadro T-Berd, jak na moje oko to wyglada ze mamy doczynienia w takim układzie jak napisałęm wyżej z takimi samymi procesorami?? Czy dobrze rozumuje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Jeśli ten sam rdzeń i taktowania, to różnicy nie ma żadnej. Jednak wśród Sempronów 2200+ trafiają się modele na rdzeniu Thorton. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 THORTON to niby te co dają się odblokować na 512KB ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Tak, ale z tego co się orientuję, to odblokowanie cache na Sempronie z jajkiem Thorton nie jest możliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Tak, ale z tego co się orientuję, to odblokowanie cache na Sempronie z jajkiem Thorton nie jest możliwe. Z tym odblokowywaniem cache to tak jak i z odblokowaniem mnożnika, te po 0339 raczej się nie dają, aczkolwiek widziałem kilka Sempów odblokowanych. Generalnie to cała tajemnica tkwi w tym że wraz z planami wprowadzenia Bartona, postanowiono to jakoś zróżnicować, i to co do tej pory było Athlonem 256K stało się Sempronem, wydajnościowo różnic w tym nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 zapytam z lenistwa (nie chce mi sie przeszukiwac całego forum) czy wiecie jak sie to odblokowywuje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 zapytam z lenistwa (nie chce mi sie przeszukiwac całego forum) czy wiecie jak sie to odblokowywuje?? Łączenie mostków L2 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...