Lord SZUM Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Moze to kogos zainteresuje. Co prawda przyrost predkosci nie jest az tak ogromny, ale czemu by nie? :). W razie w... operacje mozna zawsze odwrocic :) po pierwsze modele nagrywarek ktore mozna w ten sposob przeflashowac: LTR-48126S, LTR-48246S. (ja testowalem na tej drugiej i dziala bez problemow) obszerniejszy opis mozliwosci przeflashowania liteonow jest na stronce - http://club.cdfreaks.com/showthread.php?s=...&threadid=42344 co bedzie potrzebne? - flashfix ze stronki http://digi.firmware-flash.com/flashfix.htm - bios od Liteona LTR-52246S np. najnowszy sciagniety z cdrinfo.com ja sciagnalem i mam ver 6S0C - mlotek jakby cos nie wyszlo;-) co robimy? flashfixem 'naprawiamy' bios zeby mozna go bylo zaaplikowac do innego modelu nagrywarki niz jest przeznaczony :) i flasciach!emy. Potem jedynie jeszcze upgrade Nero jesli nie widzi tak nowiutkiego modelu i cieszymy sie LiteOnem 52x. wyniki: Nero CDSpeed maxymalna predkosc odczytu 52x. Nero Burning ROM maxymalna predkosc nagrywania 52x po wylaczeniu smart-burna oczywiscie. milej zabawy :) Lord SZUM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Metoda stara jak swiat 8) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Właśnie zrobiłem sobie uprade biosu z modelu 48246S do 52246S według wytycznych Lord'a SZUM'a - WinXP rozpoznał "nową" :) nagryware bez problemu, teraz ściągam upgrade Nero bo miałem jakąś 9.9.X.X i nie rozpoznawał x52, ale wygląda że wszystko jest OK :) Dam znać jak ściągne i zainstaluje nowsze Nero. Nie ma jak bezpłane upgrady :P Lord SZUM: dziękuję Ci essi dżonson :lol: :twisted: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Wszystko choola jak trzeba :) THX!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Wszystko choola jak trzeba :) THX!!jak ja przerobilem swoja 40x na 48x to okolo 67% nagrywarka (w nero) zawsze na chwile przerywala nagrywanie (wlaczal sie system ochrony zapisu) przez co roznica byla 1-2s wzgledem nagrywaniu na niepodrasowanym napedzie :? powrocilem do "starego" napedu i tak juz zostalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 ja przerobilem Liteon 40x na 48x ale nei widze sensu przyrost kilka sekund a jak cos sie ****ie to nie masz gwarancji (no chyba ze spowrotem wgra sie stary) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...