corD Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Hej. Mam problem - otóż potrzebuję, aby ktoś doradził mi w wyborze kolumn i wzmacniacza. Mam zamiar wydać na to 600zł + kilkanaście zł na kable. Fajnie byłoby zejśc poniżej 6 stów :). Otóż potrzebuję kolumn do słuchania metalu/rocka/filmów/gier. Nie muszą mieć dużej mocy, po prostu muszą czysto grać. Mogą być używane, wzmacniacz również. Mile widziane linki z allegro. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Proponuje Ci moj zestaw, ktory jeszcze do niedawna uzytkowalem. Kolumny Dali Concept 1 i do tego wzmacniacz NAD 3020i. Jesli jestes chetny zapraszam na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gni0tek Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 podpinam się pod temat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 cos nie widac "fachofcuf" ktorzy za 600zl kompletuja zestawy powalajce na kolana logi z-2300 itp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) To ja także się podłącze do kolegi corD'a . Poszukuje dwóch kolumn + wzmacniacz, o dosyć dobrej jakości i ładnym basie (nie mega głośnym umc umc, a ładnym bum bum :D ). Chciałbym się zmieścić ze wszystkim w kwocie 300-400zł. Oczywiście używki z allegro. PS Nie, nie chcę pierdziawek komputerowych typu mega elo fajne creative :lol: Edytowane 10 Maja 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Za mało kasy chcecie przeznaczyć ;) 1000 zł to można już o czymś pogadać ;) Zawsze też możecie się wziąć sami za robotę głośników, będzie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Nie chodzi tu o jakiś wypasik, tylko zwykłe kolumny dla mało zamożnego, młodego człowieka nie będącego audiofilem :) . Bardzo podobają mi się stare konstrukcje np: http://www.allegro.pl/item190358807__tonsi...et_idealne.html Co o nich powiecie? Słyszałem dosyć dobre opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niewiedzący Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 MaSell tak to jest ... hooded man juz to zauważył . zakładając temat "który zestaw logitech/creative lepszy" otrzymujesz odpowiedź że za te pieniądze masz porządne stereo... natomiast gdy zapytasz co polecają do 600 (głośniki+wzmak) ... następuje głucha ciszaaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) za 600zł można już kupić jakieś kolumny, ale bez wzmacniacza. Można podpiąć je do wierzy (jak się ma) albo poszukać czegoś starego na allegro, za ok.100zł ;) np. tutaj: http://allegro.pl/item191548057_fenix_2_fr...ort_gratis.html zostaje jeszcze 35zł na wzmacniacz :-P albo kup jakieś mniejsze głośniki, imo powinny być tanie :) Edytowane 10 Maja 2007 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Stare polskie konstrukcje nastawione są raczej na głośność nie na jakość dźwięku (wysoki SPL). Proponuję kupić Tonsil Mistral i do tego jakiś wzmacniacz stereo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 a np taki zestaw: NAD 3020 + Wharfedale Diamond 9.1 to dobry wybor ? macie jakies inne propozycje w cenie ok 800zl? (500kolumny,300wzmak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Stare polskie konstrukcje nastawione są raczej na głośność nie na jakość dźwięku (wysoki SPL). Proponuję kupić Tonsil Mistral i do tego jakiś wzmacniacz stereo.tak, ale mistrale kosztują koło 700zł, czyli wiecej niż cena podana w pierwszym poście ;) ale grają super. Sam je mam i też polecam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item192981717_wieza_kenw...140_altusy.html Co powiecie na taki zestaw? Zaletą jest to, że mam dokładnie 103km od niego, więc mi przywiezie gratis (wysyłanie kolumn duuużo kosztuje), więc za podobną cenę mam kolumny o klasę wyżej (np altusy 110 vs 140) Edytowane 15 Maja 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jak dla mnie takie kolumny do słuchania rocka to porażka, będzie głośno, bez jakości. To nie są konstrukcje do słuchania w pokoju tylko na jakieś sale, gdzie jakość schodzi na dalszy plan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item194606332__jbl_e20_s...uper_cena_.html http://allegro.pl/item195697866_dual_audiophile_concept.html myślę że za takie pieniążki nieźle, to już jest zestaw który prosi się o dobre kable tu sie nic nie wyczaruje, oczywiście i o dobre źródło ;] ale stówkę trzeba dołożyć ja nic ;] Edytowane 15 Maja 2007 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek_007 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 http://allegro.pl/item194606332__jbl_e20_s...uper_cena_.html http://allegro.pl/item195697866_dual_audiophile_concept.html myślę że za takie pieniążki nieźle, to już jest zestaw który prosi się o dobre kable tu sie nic nie wyczaruje, oczywiście i o dobre źródło ;] ale stówkę trzeba dołożyć ja nic ;] Te JBL'e nadają się co najwyżej do KD. Lepiej kupić http://www.allegro.pl/item204096641_wharfe..._9_cs_9dfs.html Troszke przekracza budżet, ale sprawdzi się o niebo lepiej od JBL'i (moim zdaniem) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Najpierw napiszcie ludzie (Ci co chcą porady) do jakiego pomieszczenia to ma być, bo widze że wszyscy pociskają z monitorami, a np. kolega chce do 35m2 :/ No to juz podłogowe by się zdały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek_007 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Najpierw napiszcie ludzie (Ci co chcą porady) do jakiego pomieszczenia to ma być, bo widze że wszyscy pociskają z monitorami, a np. kolega chce do 35m2 :/ No to juz podłogowe by się zdały. Wątpie, żeby za 600zł kupił kolumny podłogowe, oferujące dość dobrą jakość dźwięku i mające sporą efektywność. W jednym się zgodze, 35m2 to dość sporo, jak na monitorki... Ale znam takie, które sobie poradzą :). Tylko kosztują "troszke" więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Nie no myślę że jakieś magnaty dałoby rade wykminić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek_007 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Mozliwe, ale ciągle myślę, ze za 600zł odpowiednimi monitormi będą wharfedale. Znacznie lepsze niz prezentowane wcześnij JBL'e. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) no jeszcze dałoby rade Tannoye pocisnąć i też ładnie grają np M1 czy M2 Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek_007 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Problem z tym, że jeden model tannoya gra dobrze, inny gorzej. Ta firma raczej odpada. Mi do gustu nie przypadły ani M1, ani M2. M3 to już troszkę inna bajka, ponieważ były to (o ile pamiętam) kolumny podłogowe, i kosztowały około 1.5k zł. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 No cóż, dźwięk jest jak smak: jednemu smakuje drugiemu nie, poprostu kwestia gustu ;) a o gustach się nie dyskutuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...