kądziel Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Swego czasu kupiłem nagrzewnice Łade 1207 na szrocie za 30 zl ( tak wiem drogo ;x ) Wyglądała ona tak : Wyczyściłem , zlutowałem i wsadziłem do układu. Chodziła na "pasiwie" i jakoś tak mi coś nie pasowało ;] Wczoraj otworzyłem na kuchence gazowej i co się okazało , że zbiorniki są w kamieniu mimo , że jak oddawałem do lutowania to błyszczały się jak psu ja***. Co najgorsze w ładzie na środku górnego zbiorniczka powinna być przegroda a jak się okazało facet który mi ją lutował nie zrobił tego. Możliwe , że właśnie dlatego na passivie miałem takie tempy z du**. Łada składa się z 16 kanałów po 3 rzędy co łącznie daje 48 kanały a jej wymiary wynoszą 25 cm(wys) i 17.5cm (szer). Musiałem uciąć jakieś 5.5 cm co dawało 5 rzędów kanałów do ucięcia. Łada o tyle jest skomplikowana , że wysokość od początku jednego zbiorniczka do końca drugiego wynosi 25 cm więc o ile ucięcie kanałow jest izi o tyle skonstruowanie odpowiedniego shrouda będzie wyzwaniem. Do rzeczy :) Wczoraj ucięte 3 kanały i nagrzewnica wygląda tak : -CdN- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Jakiś progress? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Czekam na palnik a narazie czyszczenie i mierzenie do shrołda . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Interesuje mnie głównie kwestia uszczelki między wlotami w czasie lutowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 DaRom , zapraszam tutaj. Dwa wentylatory 12cm wystają łącznie jakieś 3cm więc najwięcej kłopotów będzie ze shroudem. Lada bez zbiornikow vs BIP 1 Ponownie lada vs bipek W chwili obecnej nie mam czasu na przerabianie lecz gdy tylko bede mial palnik i odrobine czasu biore sie do roboty. Tak więc : Ja tu wrócę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...