znaj Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Mam ukrytego SSID-a w routerku wiFi i są problemy z łączeniem się z tą siecią pod Windowsem. Jak mój laptop jest w tym samym pokoju gdzie AP to łączę się z siecią prawie zawsze za pierwszym razem (wraz ze startem windowsa). Jednak z reguły chcę mieć sieć (i Internet) w innych pomieszczeniach i tam mam problemy. Muszę z 10 razy właczać i wyłączać sieć, aby się w końcu połączyć. W AP-ku mam ustawione szyfrowanie WPA i aktywny serwer DHCP czyli IP przydzielane jest automatycznie. W laptopie mam Win XP SP2 i używam do łączenia się z sieciami WiFi narzędzia windowsowego. Oczywiście klucz i nazwa SSID jest podana w tym narzędziu. Chciałbym, aby zawsze łączyć się automatycznie z siecią za pierwszym razem. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 co to za router?? jesli masz go skitranego gdzies za szafa lub szprzetem wystaw go w na widoczne w miare jaknajwyzsze miejsce - czy tak samo dzieje sie jak wlaczysz rozglaszanie ssid? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Masz problemy z polączeniem do sieci czy z pobraniem adresu ? Jezeli z tym drugim to moze spróbuj ustawic adresy na sztywno. Dhcp dziala na UDP a więc protokół bezpołączeniowy i jeżeli masz słaby zasięg to pakiety moga docierac z bledami, lub wcale a dhcp sie o tym nie dowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
znaj Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Masz problemy z polączeniem do sieci czy z pobraniem adresu ? Jezeli z tym drugim to moze spróbuj ustawic adresy na sztywno. Dhcp dziala na UDP a więc protokół bezpołączeniowy i jeżeli masz słaby zasięg to pakiety moga docierac z bledami, lub wcale a dhcp sie o tym nie dowie. Mam problem z połączeniem się. Adres po połączeniu się pobiera się już szybko. Odnośnie routera jest to model D-link DWLG700AP. Z tego co pamiętam przy rozgłaszaniu SSID, żadnych problemów z łączeniem się nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Witam nie uzywaj windy do WiFi (masz soft od producenta karty sieciowej) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 w xp do wifi uzywam tylko windy i nie nie mam problemow soft od producenta skolei doprowdza mnie zawsze do bialej goraczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 a wlasnie zalezy od producenta, na belkinie np lepiej sie sprawdza soft producenta, ten od windy raz dziala raz nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma104 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Witam mam podobny problem Gdy SSID jest ukryty, kiedy niejest dziala bez problemow Sprzet mam taki jak w opisie a karta WiFi to Planet WL-8310 Internet mam droga bezprzewodowam Ale po kolei Planet laczy sie z AP ( jest to polaczenie sprzetowe nie pobiera adresu IP) Pozniej lacze sie poprzez polaczenie PPPoE czyli login haslo I dziala NET Tylko niestety karta nienawiazuje polacznie za kazdym razem polaczenia sprzetowego czsem odrazu przy uruchomieniu kompa, a czasem po 1 godz, i niekiedy po 5 restartach kompa a jezeli jest juz polaczenie to sila sygnalu jest bardzo dobra Poczatkowo uznalem ze to wina XP wgralem go na nowo ale niestety to samo wgralem nowe sterowniki od poroducenta oprogramowanie od Planeta, TpLinka, Atherosa, XP i nadal nic :mur: Jakis pomysl jakas rada [/b]HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
znaj Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu? Bo narazie nikt jeszcze nic nie wniósł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...