Skocz do zawartości
Blacky

Lcd 19" Panorama Pivot

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, szukam czegoś taniego, jakiejś panoramy z pivotem. Do czego mi to? Ano, chciałbym, aby jak najwięcej było widać na jednym ekranie podczas przeglądania netu. Stąd taki wybór (pivot). Jak na razie namierzyłem monitor asusa:

Asus-PW191A

Cena 1100zł to mój max, dobrze żeby monitorek miał również DVI

Jakieś inne typy macie? Może ktoś ma jakieś doświadczenie z tym monitem? Pozdro.

Edytowane przez Blacky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Samsung 940BW ? Posiadam ten monitor i mogę powiedzieć, że bardzo dobrze się sprawuje. Posiada wiele możliwości ustawienia ekranu. Możliwym jest, że dostaniesz go nawet za 700zł :). DVI z kablem w zestawie :).

Edytowane przez averhio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, szukam czegoś taniego, jakiejś panoramy z pivotem. Do czego mi to? Ano, chciałbym, aby jak najwięcej było widać na jednym ekranie podczas przeglądania netu. Stąd taki wybór (pivot). Jak na razie namierzyłem monitor asusa:

Asus-PW191A

Cena 1100zł to mój max, dobrze żeby monitorek miał również DVI

Jakieś inne typy macie? Może ktoś ma jakieś doświadczenie z tym monitem? Pozdro.

Jak masz 1100 to polecam http://www.allegro.pl/item192101094_nowy_m...aktura_vat.html

On jest najprawdopodobniej na tej matrycy co Samsung 206BW a kosztuje mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dosłownie w tym momencie zauważyłem ;) - sorry

Ale wiesz ... pivot do panelu opartego na TN to nie jest może najlepszy pomysł ... hmmm

No nie wiem czy jest czy nie, może mi ktoś powie? :) No ale przyznaj, powierzchnia przy pivocie, na której czytasz w tym momencie miażdży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy jest czy nie, może mi ktoś powie? :) No ale przyznaj, powierzchnia przy pivocie, na której czytasz w tym momencie miażdży.

No tak ... ale jak miałem pivota w LCD to właściwie z niego nie korzystałem ;) Jeden kolega identycznie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ... ale jak miałem pivota w LCD to właściwie z niego nie korzystałem ;) Jeden kolega identycznie ;)

Zakładam że będę korzystał :) Chodzi właśnie głównie o długość, a pivot na to mi pozwoli. Chodzi głownie o strony www, maile itd.

Albo panorama z pivotem, albo "zykły" - bez panoramy, ale ja kce panorame :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus-PW191A

pivot (obracany ekran) nie

Wiec teraz to juz zadnego nie namierzyles^^ bo ten assus nie ma pivota;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam że będę korzystał :) Chodzi właśnie głównie o długość, a pivot na to mi pozwoli. Chodzi głownie o strony www, maile itd.

Albo panorama z pivotem, albo "zykły" - bez panoramy, ale ja kce panorame :) :D

Obawiam się ze skończy się na "zwykłym" 5:4 heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA bym tego ASUS nie kupił - jest wysoce "nierewelacyjny" ... jedyny + to pivot

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=...2=1625&ph=9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA bym tego ASUS nie kupił - jest wysoce "nierewelacyjny" ... jedyny + to pivot

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=...2=1625&ph=9

Masz rację, wygląda to wysoce niesycąco...

Ale tak jeszcze doszedłem do innego wniosku. Mianowicie jeśli panorama 19" ma rozdziałkę 1440x900 to po użyciu pivota będzie 900x1440. Jeśli strona będzie zrobiona dla rozdziałki o szerokości 1024piks to 100piks będzie poza ekranem. Czyli badziew. Czyli jednak raczej "zwykły" monitor z pivotem będzie lepszym rozwiązaniem. Albo panorama o rodziałce wyższej - 1680x1050piks. Czyli trzeba poszukać od nowa...

Edytowane przez Blacky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację, wygląda to wysoce niesycąco...

Ale tak jeszcze doszedłem do innego wniosku. Mianowicie jeśli panorama 19" ma rozdziałkę 1440x900 to po użyciu pivota będzie 900x1440. Jeśli strona będzie zrobiona dla rozdziałki o szerokości 1024piks to 100piks będzie poza ekranem. Czyli badziew. Czyli jednak raczej "zwykły" monitor z pivotem będzie lepszym rozwiązaniem. Albo panorama o rodziałce wyższej - 1680x1050piks. Czyli trzeba poszukać od nowa...

Czyli ten co podałem na początku 20" LG WTQ

Albo :

http://www.allegro.pl/item192223764_21_hd_...wy_36m_cy_.html - cyt: "Na wysokości górnego lewego środka widnieje minimalna trudno zauważalna nawet na kolorze białym nie mówiąc już o kolorach ryska w kształcie kropki"

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mysilcie o monitorze ACER AL1923 19" ? Co prawda nie jest to panorama, ale jest PVA i ma pivota. Z tego co wiem niektórzy stawiali go w jednym szeregu z Benq fp91gp. Zastanawiam się tylko nad prędkością tej matrycy. Mogę go wykroić za 900zł.

Edytowane przez Blacky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mysilcie o monitorze ACER AL1923 19" ? Co prawda nie jest to panorama, ale jest PVA i ma pivota. Z tego co wiem niektórzy stawiali go w jednym szeregu z Benq fp91gp. Zastanawiam się tylko nad prędkością tej matrycy. Mogę go wykroić za 900zł.

On jest na MVA a nie PVA .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi