P3ch Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Witam , Panowie mam taki problem przywróciłem partycje poprzez Acronics ( Kopie Zapasową Systemu ) i nie moge odpalić windowsa tzn ładuje się i reset , sprawa wygląda tak że jest inny komputer niż ten co była utworzona kopie, bardzo mi zależy aby przywrócic tą kopie systemu ponieważ sa na niej ważne programy które sa ustawione. Jeśli bym ich nie przywrócił musiał bym jeździć po polsce aby goście mi je ustawili, to są programy do obróbki wideo. Co mam zrobić systemem jakie pliki usunąć aby system wstał i ewentualnie zainstalować sterowniki , System nie wstaje ani w trybie Normalnym , Ani w Awaryjnym. Jeśli coś wiecie napiszcie lub jak czegoś nie dodałem powiedzcie to napisze z góry dzięki i pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) Coz za fatalne posuniecie. Przywroc kopie na poprzednim kompie. Tak bedzie najprosciej. Mozesz sprobowac skasowac plik boot.ini a w konsoli odzyskiwania wpisac: bootcfg /rebuild p.s. coz to za programy do video co je tak ustaiac trzeba? Zawsze ci goscie moga ci je zdalnie skonfigurowac jak masz na tym kompie dostep do netu. Edytowane 5 Maja 2007 przez v1ru5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Coz za fatalne posuniecie. Przywroc kopie na poprzednim kompie. Tak bedzie najprosciej. Mozesz sprobowac skasowac plik boot.ini a w konsoli odzyskiwania wpisac: bootcfg /rebuild p.s. coz to za programy do video co je tak ustaiac trzeba? Zawsze ci goscie moga ci je zdalnie skonfigurowac jak masz na tym kompie dostep do netu. Edius Pro Coder i wiele wiele innych sa pluginy itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Uruchom naprawę systemu z płyty CD - lecisz normalnie przez instalator i po wyborze partycji masz 2 opcje: instaluj i napraw. Wybierasz 2 i po krzyku. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Uruchom naprawę systemu z płyty CD - lecisz normalnie przez instalator i po wyborze partycji masz 2 opcje: instaluj i napraw. Wybierasz 2 i po krzyku. :] Próbowałem tak pierwsze co zrobiłem ale niestety to nie pomogło tutaj sie zmieniła cała konfiguracja , wydaje mi sie ze jakieś pliki trzebabyło by wyrzucic zeby sobie je na nowo stworzył ale które to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 zrobiony obraz dysku możesz eksplorować w Acronisie i wypakować sobie dane które potrzebujesz, ale zainstalowanych aplikacji chyba nie przeniesiesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Bootsector masz na partycji systemowej? jezeli tak, to musisz sie pobawic boot.ini jak pisal v1ru5, w konsoli odzyskiwania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...