Mumin Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Witam. chcialbym "rozbudowac" maszyne do pisania taty. plyta DFI cw35-s z celeronem 433. chcialbym wlozyc p3 700, i dolozyc 128 pamieci. pytanie moje jest takie. czy musze do pentiuma dokupic nowe chlodzenie czy to z celka wystarczy? drugie pytanie: obslugiwana pamiec to pc100, ale obecnie wlozona jest kosc pc133. czy przez to chodzi wolniej? trzecie pytanie. plyta obsluguje procesory z fsb 100. co sie stanie jest wloze procka z fsb133 ktore sa powszechniej dostepne? dziekuje za pomoc. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Chlodzenie powinno wystarczyc. Pamiec 133 narazie i tak pracuje na 66 z celeronem wiec to nic nie zmienia. Moja dfi cw35-L tez teoretycznie obsluguje tylko fsb100, ale po przestawieniu zworki na plycie na 100 w biosie jest regulacja 100-150 co kilka, kilkanascie MHz z 133 tez. Ale powiem szczerze ze nie testowalem bo nie mam pamieci 133 :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...