Gość aqiulino Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Witam, mam pytanie odnośnie zakupu telewizora, a w sumie to mój ojciec ma. Rodzice chcą kupić nowy telewizor 37' i nie wiedzą czy lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> plazme czy lcd. W sklepach jedni sprzedawcy polecają to, w innych tam to... Co do modeli to już raczej wybrali, ale oczywiście jesteśmy otwarci na propozycję ;) Plazma Panasonic Viera - duża ilość kolorów, mega kontrast, przetwornik @ full HD(na przyszłość), LCD Samsung no.1, no.2 - również duży kontrast, jasność chyba wystarczająca, duże konty widzenia, ale jakaś dziwna rozdzielczość jak na HD(ale ja się nie znam) Ktoś doradzi, pomoże wybrać i/lub zaproponuje coś innego, lepszego :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Szczerze mówiąc to jakąś nędzną rozdzielczość ma ta plazma jak na fullHD a co do LCD to jest rozdzielczość dla 720p. Wybór w sumie należy do Ciebie. Plazma szybciej się zużywa, powstają duchy ale z drugiej strony ma (wg mnie) lepszy kontrast i głębie kolorów i nie ma czegoś takiego jak kąty widzenia :) Tańsze plazmy mają też mizerne rozdzielczości takie jak tamta 1024x768. Z kolei LCD.. kablówka mogłaby wyglądać lepiej, masz "zaledwie" 720p, no i kąty widzenia, z drugiej strony nie eksploatują się tak bardzo, niektórzy twierdzą, że LCD ma lepszy obraz ale jak wiadomo lcd lcd'kowi nie równy. Z plazmą jest tak samo zresztą, jedyna rada to sprawdzić to organoleptycznie i samemu wybrać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) Co do rozdzialek , to Ja osobiscie na wlasne oczy jeszcze nie widzialem Plasmy z rozdzialka FullHD 1920x1200 , wiekszosc plasm HD ready 1024x768 LCD HD Ready 1366x768 , ponoc problem wypalania plasm zostal juz czesciowo rozwiazany w najnowszych ekranach ( wytrzymuja minimum 5 lat po 12h/day ) Najlepsza opcja to isc do sklepu z np swoja wybrana plyta DVD i poprosic zeby puscili material na danym modelu . Znam kolesia co przy zakupie LCD TV chodzil po Londynskich sklepach z wlasnym laptopem i nagranymi materialami HD , wtedy to mozna dopiero naprawde ocenic jakosc danego modelu. tu masz link do materialow HD : http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspxpolecam : Coral Reef Adventure (IMAX) Edytowane 5 Maja 2007 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 SONY V2500 32" - 4000 ~PLN , SONY V2500 40" - 6000 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 SONY V2500 32" - 4000 ~PLN , SONY V2500 40" - 6000 PLN A o co Ci chodzi? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Istnieje niepisana zasada ze jak jakis model Sony koszci no 5k to w tej samej klasy LG/Samsung koszci 20% mniej mam na mysli jakosc matrycy i posiadane funkcje To ze LG/Samsung razem produkuja najwiecej matryc/ekranow LCD na rynku chyba wszyscy wiedza i posrod tych firm szukalbym wlasciwego modelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) A o co Ci chodzi? :blink:O te modele :blink: ( Propozycja modeli do zakupu.) :blink: :blink: Plazmy odradzam bo mrugają. Co do tych TV które "wybrali" rodzice to nie widziałem a jeśli chodzi o te modele SONY to satysfakcja gwarantowana ... na sygnale HD bo na SD zawsze będzie to nie najlepiej wyglądać. Edytowane 5 Maja 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 @Kyle; Aha, nie skumałem ;) Chyba się muszę wybrać z nimi do sklepu i tak jak mówił Bemx2k sprawdzić kilka modeli i tak wybrać. Z mojej perspektywy nie ma sensu chyba kupowania telewizora HD jak się nie ma telewizji HD... ale na tv to ja się nie znam. Z drugiej strony oni oglądają mase filmów więc może to wykorzystają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 @Kyle; Aha, nie skumałem ;) Chyba się muszę wybrać z nimi do sklepu i tak jak mówił Bemx2k sprawdzić kilka modeli i tak wybrać. Z mojej perspektywy nie ma sensu chyba kupowania telewizora HD jak się nie ma telewizji HD... ale na tv to ja się nie znam. Z drugiej strony oni oglądają mase filmów więc może to wykorzystają... Pewnie obecnie mają odtwarzacz DVD - więc nie wykorzystają nadal zalet LCD. Chyba że mają coś pokroju KISS DP-600 - tego typu odtwarzacz "rusza" filmy HD nagrane na DVD. Generalnie to widzę że muławo to HD wchodzi - Bluray drogie ... filmów mało i ... drogie , HD-DVD też ... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Tak ,czytam i nie rozumie przeciez kazdy kto pisze w tym Threadzie posiada peceta ....nie ? skoro ktos ma peceta to ma i dobrz zrodlo Video HD zawsze mozna ogladac dema HD jest tego troche w necie Jesli by czekac na spopularyzowanie Telwwizji HD to pewnie poczekamy jeszcze z 3-4 lata Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...