alcapone Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) witam. mam blue orb II, ale totalnie nie wiem o co chodzi. 38 stopni w idle na 1.35v i default taktowaniu na procku z podpisu.jakas paranoja :/ paste nakladalem juz pare razy, zawsze tak samo (co jak co, ale paste potrafie naklada ;)), chlodzenie docisniete, dokrecone dosc dobrze. (na poprzednim Thermalright XP-90c tez zawsze mialem dosc wysokie tempy) anyway, co wybrac: Zalmana 9700 czy TT BigTyphoon ? duzo stopni by mi zbilo w idle? (wzialbym Tuniq Tower, ale nie maja w sklepie) dziekowac. Edytowane 5 Maja 2007 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 witam. mam blue orb II, ale totalnie nie wiem o co chodzi. 38 stopni w idle na 1.35v i default taktowaniu na procku z podpisu.jakas paranoja :/ paste nakladalem juz pare razy, zawsze tak samo (co jak co, ale paste potrafie naklada ;)), chlodzenie docisniete, dokrecone dosc dobrze. anyway, co wybrac: Zalmana 9700 czy TT BigTyphoon ? duzo stopni by mi zbilo w idle? (wzialbym Tuniq Tower, ale nie maja w sklepie) dziekowac. Po jaka cholerę chcesz zbijać temp w IDLE???Najprawdopodobniej nie ma 38*C bo ten Blue Orb jest dość wydajny a raczej czujnik przekłamuje. Ale jeśl jest inaczej, to nie opłaca sie wywalać tyle kasy na Zalamana bo w tej cenie mozna miec cos wydajniejszego. http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1867 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1594 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1674 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 W idle zbijesz co najwyzej C'n'Q + przeciag budy :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) bierz Thermalright Ultra-120 eXtreme prawdpopdobnie najwydajniejsze chłodzenie na świecie :wink: Edytowane 5 Maja 2007 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 bierz Thermalright Ultra-120 eXtreme prawdpopdobnie najwydajniejsze chłodzenie na świecie :wink: I jednocześnie w cenie w której można złożyć przyzwoity zestaw WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) ok, jakos sie temperatury ustabilizowaly przez 2 dni. 36 idle, 50 stress :/ ale nadal wydaja mi sie za duze (szczegolnie ta w stress). jestem ciekaw jak bedzie po OC (2500Mhz, niczego wiecej nie chce ;)) Edytowane 7 Maja 2007 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...