Skocz do zawartości
alcapone

Windows Xp Pro Sp2 + Wd Raptor 36gb Sata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z gory mowie - nie jestem poczatkujacy. Zrobilem praktycznie wszystko co wiedzialem.

A teraz problem.

Probuje przeinstalowac system, kupilem do tego celu WD Raptor 36GB S-ATA. Odlaczam wszystkie HDD (Seagate z obecnym systemem i WD Passport), bootuje z plyty instalacyjnej, instaluje. Instalator kopiuje potrzebne pliki na partycje C:\ na Raptorze (jedyny podlaczony dysk do komputera). Oczywiscie bios jak i instalator wykrywa Raptora bez problemow. Po przegraniu wszystkich plikow, nalezy sie restart komputera, i rozruch z partycji c:\. Niestety - w tym miejscu pojawia sie moj problem - nie znajduje zadnych plikow systemowych - a wiec nie kontynuuje instalacji.

Na dysku mam wszystko co potrzeba: \windows katalog, i pliki typu: boot.ini, swap etc. Powinno pojsc, a jednak nie.

A teraz to co robilem:

- sciagnalem sterowniki SATA do plyty glownej, ze strony producenta - plyta glowna z podpisu: EPOX 9NDA3+

- ladowalem te sterowniki w instalatorze (F6 etc) --> zawsze ten sam problem

- wybieralem NTFS, lub FAT32 --> zawsze ten sam problem

- robilem fixmbr i fixboot --> nic nie pomagalo

- i pare innych rzeczy pewnie, ktorych nie pamietam.

Wiem, ze napewno mozna to popchnac - ludzie mieli podobne problemy, ale na forach nie ma nigdy odpowiedz co zrobic. Jestem w kropce. Siluje sie z tym od 14.

Jakies porady? Na ch*** mi ten dysk jesli nie moge na nim zainstalowac systemu. Paranoja.

Dziekowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi