alcapone Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Witam, Z gory mowie - nie jestem poczatkujacy. Zrobilem praktycznie wszystko co wiedzialem. A teraz problem. Probuje przeinstalowac system, kupilem do tego celu WD Raptor 36GB S-ATA. Odlaczam wszystkie HDD (Seagate z obecnym systemem i WD Passport), bootuje z plyty instalacyjnej, instaluje. Instalator kopiuje potrzebne pliki na partycje C:\ na Raptorze (jedyny podlaczony dysk do komputera). Oczywiscie bios jak i instalator wykrywa Raptora bez problemow. Po przegraniu wszystkich plikow, nalezy sie restart komputera, i rozruch z partycji c:\. Niestety - w tym miejscu pojawia sie moj problem - nie znajduje zadnych plikow systemowych - a wiec nie kontynuuje instalacji. Na dysku mam wszystko co potrzeba: \windows katalog, i pliki typu: boot.ini, swap etc. Powinno pojsc, a jednak nie. A teraz to co robilem: - sciagnalem sterowniki SATA do plyty glownej, ze strony producenta - plyta glowna z podpisu: EPOX 9NDA3+ - ladowalem te sterowniki w instalatorze (F6 etc) --> zawsze ten sam problem - wybieralem NTFS, lub FAT32 --> zawsze ten sam problem - robilem fixmbr i fixboot --> nic nie pomagalo - i pare innych rzeczy pewnie, ktorych nie pamietam. Wiem, ze napewno mozna to popchnac - ludzie mieli podobne problemy, ale na forach nie ma nigdy odpowiedz co zrobic. Jestem w kropce. Siluje sie z tym od 14. Jakies porady? Na ch*** mi ten dysk jesli nie moge na nim zainstalowac systemu. Paranoja. Dziekowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Spróbuj zintegrować stery do SATA z instalką XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 nie pomoglo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...