dzikidaniel Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Mam zamiar sprzedać stare bebechy, troche dołożyć i kupić coś lepszego. No i wychodzi że będzie to X2 3600+ do tego 1GB ramu i jakaś płyta... No właśnie jaka?? Ma mieć dwie rzeczy: możliwość OC i zintegrowaną grafikę. Co mi polecacie?? Moja wiedza n.t. AMD kończy się niestety za soc939 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Mam zamiar sprzedać stare bebechy, troche dołożyć i kupić coś lepszego. No i wychodzi że będzie to X2 3600+ do tego 1GB ramu i jakaś płyta... No właśnie jaka?? Ma mieć dwie rzeczy: możliwość OC i zintegrowaną grafikę. Co mi polecacie?? Moja wiedza n.t. AMD kończy się niestety za soc939 :/ http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/135764 :banana: 939 bedzie wieczne zywe ale we wtornym obiegu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 a może Abit NF-M2S ?? Kosztuje koło 200 złotych, a robi ~300 . Jedyna wada to 2 sloty na ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 A możecie podać jakie mają możliwości te płyty?? Jak z ustawieniami w biosie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoNr2d15 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Weź tą co ja mam GIGABYTE GA-M51GM-S2G po wgraniu nowgo biosu ma nawet duże możliwości OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 sam skladam taki sprzecik na am2 i chyba wyceluje w abita o ktorym wspominano wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 w tym temacie trochę o nim macie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=232655&st=0 ;] semp 3000 zrobił na niej stabilne 8*300 ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooler Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 ja jeszcze bym polecił w bardzo rozsądnej cenie Asrocka NF6G-VSTA (mam takową na sprzedaż za 182zł,nówka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 a jak na niej jest z o/c ?? kręciłeś coś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 hmmm a o tym foxconie jakie htt i jak zabawa na niej wyglada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooler Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 a jak na niej jest z o/c ?? kręciłeś coś ?3800 X2 wykręciłem na 2.5ghz w sumie bez problemowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 GIGABYTE GA-M51GM-S2G jest niezły. Ale po co Ci integra? Masz zamiar na tym grać? Jak nie to kup sobie Abita Kn9 i jakiegoś starocia na PCI na allegro za 5zł. Lepiej na tym wyjdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 hmmm a o tym foxconie jakie htt i jak zabawa na niej wyglada? Na Egieldzie masz test tej plyty. Bardzo fajna jest. HTT 310 zrobili, na pamieci mozna dac 2,5V, proc 1,7V jesli dobrze pamietam. Najpierw szukalem plyty z grafa, zeby DVI miala, pozniej zwatpilem, bo albo same drogie, albo jakies ze 0 OC na nich bylo. Juz wlasciwie mialem brac tego Foxconna i jedna sprawa mnie wkurzyla. On ma tylko jedno wyjscia ATA, a ja mam dysk ATA, wiec jesli go kupie, to bede musial zmienic dysk na Sata, bo to nie po Bozemu, zeby dysk i napedy na jednej tasmie byly. Co do Abita NF-N2S to tez bardzo fajna plyta, ale gdzies czytalem, ze nie mozna na niej zmienic CAS pamieci, ale moze zle przeczytalem, bo to by duza lipa byla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 A możecie dodać jakieś testy?? Będę wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maka69 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 ty masz testy plyt pod sAM2 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Co do Abita NF-N2S to tez bardzo fajna plyta, ale gdzies czytalem, ze nie mozna na niej zmienic CAS pamieci, ale moze zle przeczytalem, bo to by duza lipa byla.PODOBNO najnowszy bios pozwala na duzo wiecej niz starsze wersje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 No wlasnie, kazdy pisze podobno, a ja nigdzie na necie nic o tym biosie znalezc nie moge, tak to bym juz dawno jechal po tego Abita :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) No wlasnie, kazdy pisze podobno, a ja nigdzie na necie nic o tym biosie znalezc nie moge, tak to bym juz dawno jechal po tego Abita :)jutro bede mial te plyte to sparwdze co i jak ;) tylko sie przypomnij bo ja przymotany jestem ostatnio Edytowane 7 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) meeron - jak dorwiesz to mobo to napiszesz jak na niej z oc semprona ??? , pozatym mam jeszczę taką prośbę jeśli mógłbyś skonfigurować zintegrowaną kartę graficzną przez ten program Adres programu: www.kuba.fargo1.net/instrukcja.doc Opis konfiguracji: www.kuba.fargo1.net/PowerStrip_3.62.exe i napisać mi czy działają Ci wszystkie opcje ???, jeśli tak to też biorę to mobo , bo chcę do niej zamontować taki konwenter na Tv a nie wiem na 100% czy będzie działać : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=187639591 z góry dzięki za pomoc ewentualnie kupię tego foxconna w znaku bo to praktycznie to samo co Abit : http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...MCP61SM2MAERS2H Edytowane 7 Maja 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 ja chyba wezmę abita ;] taki lans, elita :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 meeron - jak dorwiesz to mobo to napiszesz jak na niej z oc semprona ??? , pozatym mam jeszczę taką prośbę jeśli mógłbyś skonfigurować zintegrowaną kartę graficzną przez ten program Adres programu: www.kuba.fargo1.net/instrukcja.doc Opis konfiguracji: www.kuba.fargo1.net/PowerStrip_3.62.exe i napisać mi czy działają Ci wszystkie opcje ???, jeśli tak to też biorę to mobo , bo chcę do niej zamontować taki konwenter na Tv a nie wiem na 100% czy będzie działać : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=187639591 z góry dzięki za pomoc ewentualnie kupię tego foxconna w znaku bo to praktycznie to samo co Abit : http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...MCP61SM2MAERS2H OC sprawdze, co do tego powerstripa to nie obiecuje, nie wiem czy wystarczy mi na to czasu (ten zestaw nie jest dla mnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 to najlepiej napisz tutaj co z nią i o/c. Powiedz też , co z tymi pamięciami (timingi) . Zresztą, będziesz wiedział, o co chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mck Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Witam Też interesuje mnie tania, stabilna i bezproblemowa płyta ze zintegrowaną grafiką, małe OC nie zaszkodzi komp ma być głownie dla 8 latki przeznaczenie word, internet, filmy, proste gierki podoba mi się Abit NF-M2S, 2 sloty pamięci wystarczą a parę dodatkowych MHz z OC zawsze sie może przydać zwłaszcza ze ma to być sempron 3000 ogólnie zestaw to Abit NF-M2S ~200 (lub inna, jaka?) sempron 3000+ ~100 seagate 80 GB ~150 nagrywarka dvd (jakaś) ~110 obudowa prawdopodobnie jakaś modecoma ~180 pamięć 1GB ~150 Razem ~900 zł W przyszłości w miarę potrzeb będzie dokupiona grafika i ram, możliwe że też wymiana procka na X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Mck -----> no wlasciwie to sa tylko dwie plyty warte uwagi, w okolicy 200zl. Ten Abit i Foxconn. Foxconn wlasciwie nie posiada wad, jedynie dla mnie wielka wada jest 1 zlacze Ata, bo ja mam jeszcze dysk Ata i to jest duze utrudnienie. Co do Abita, to jutro sie dowiemy, bo slyszalem, ze tam sa jakies okrojone opcje ustawiania timingow, gdzie na Foxconnie nie ma zadnego problemu z OC. Jutro bedzie wszystko wiadomo :) meeron -----> jutro jak nie napiszesz, to Ci przypomne na PW :) Ale jak juz bedziesz pisal, to wielka prosba. Wszystkie wazne dane, jaki zakres V na proca i na ram, jakie timingi, jakie HTT itp. A juz wogole calowalbym Cie po stopach jak bys wstawil poprostu jakies proste fotki biosu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) IMHO Abit najlepszy w tej cenie ... a co do fotek biosu to też moge stopki wylizać za nie :P Edytowane 7 Maja 2007 przez beka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Skończcie z tym fetyszem... :-P Mck, myślę że Foxconn będzie najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) @maruch ciezko ja dostac, znaczy o dostepnosci w sklepach mowie rzecz jasna. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « tak tak zrobie fotki biosika, zrobie je :lol: Edytowane 7 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 i jak tam z foxconem i abitkiem cos przetestowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mck Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Raczej wezmę Abit niż foxconna bo w kraku łatwiej i taniej dostane abita NF-M2S a może warto dopłacić do tego gigabyta GA-MA69VM-S2? jest niedużo droższy a na nowszym chipsecie Bo do droższych płyt w okolicach 300 zł nie wiem czy jest sens dopłacać Chyba że warto to bym się zastanowił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 To może lepiej już Biostara na 690G. Podobno na nowym biosie do 300fsb dolatuje. cena 255,- http://www.morele.net/produkt/94159&f=...ice&dspl=p/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...