meeron Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) abita NF-M2S bede mial jutro (sklep nawalił) oczywiscie zdjecia biosa dalej aktualne :) Edytowane 8 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Za taką kase to już chyba wziąć Abit KN9 i jakąś karte na PCI (ja mam takową ;) ) EDIT No czekamy na zdjęcia BIOSu i mozliwości OC :D Edytowane 8 Maja 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 ale ja na przykład zamierzam grać trochę przy okazji na tym 6100 zanim się doczekam nowej grafy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mck Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 To może lepiej już Biostara na 690G. Podobno na nowym biosie do 300fsb dolatuje. cena 255,- http://www.morele.net/produkt/94159&f=...ice&dspl=p/ patrzyłem na tego biostara wydaje się fajny, znalazłem jakiś teścik z tego co zrozumiałem to słabo z OC dojechali do jakichś 226 MHz chyba jednak wezme abita NF-M2S tańszy a HDMI nie będę potrzebował w starych grach grafika powinna wystarczeć, a w nowszych i tak trzeba by osobną grafike dokupić Mam jeszcze tylko jedno pytanie planuje wsadzić najpierw jedną kośc 1GB a kiedyś dokupić drugą żeby nie trzeba było wymieniać 2x512 na 2x1GB czy będzie duża strata w wydajności 1x1GB od 2x512MB w użytkowaniu (nie mówie o superPi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Mam jeszcze tylko jedno pytanie planuje wsadzić najpierw jedną kośc 1GB a kiedyś dokupić drugą żeby nie trzeba było wymieniać 2x512 na 2x1GB czy będzie duża strata w wydajności 1x1GB od 2x512MB w użytkowaniu (nie mówie o superPi) niezauwazalna w codziennych zastosowaniach, tak samo jak 1T vs 2T B-) Edytowane 8 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 To może lepiej już Biostara na 690G. Podobno na nowym biosie do 300fsb dolatuje. cena 255,- http://www.morele.net/produkt/94159&f=...ice&dspl=p/ Jak mi pokazesz, gdzie zrobili HTT 300, to biore ja z miejsca, bo w koncu plyta z DVI. Masz jakis tescik ? Jakie ma opcje OC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Jak mi pokazesz, gdzie zrobili HTT 300, to biore ja z miejsca, bo w koncu plyta z DVI. Masz jakis tescik ? Jakie ma opcje OC ? Cytaty z Anandtech gdzie powoli szykuje się recka płyt matx http://forums.anandtech.com/messageview.as...MVIEWTMP=Linear http://www.anandtech.com/tradeshows/showdo...?i=2980&p=2 Gary Kay: "I am writing again finally, actually had to retest the 690G boards for the fourth time. The Biostar and Sapphire 690G boards with the latest BIOS updates are getting around 270HTT now stable, AMD still has some BIOS work to do between the IGP/PCI/PCIe locks to get them above 300. I doubt the Asus and MSI boards will do more than 235 as they were designed a little differently. The latest drivers are suppose to support 1080P, testing that tonight" "With the latest BIOS we are now over 300HTT in our overclocking tests" Sapphire i Biostar korzystają z referencyjnego biosu AMD, który jest w trakcie ciągłych poprawek. Jeżeli tylko go poprawią to będzie jedna z lepszych propozycji pod AM2. Zdjęcia biosu http://www.vr-zone.com/index.php?i=4726&s=3 BTW to ja czekam na BIOSTAR TF7050-M2 http://hkepc.com/bbs/viewthread.php?tid=772485&fpage=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Kurde, ale zastanawia mnie ta cena 255zl. Zalezy mi na DVI, ale przy 255zl, to ja moge wziac Foxconna lub Abita za 200zl i kupic za 50zl X550 osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 ktora płyta w/g was jest lepsza Boistar na 690G cz na 7050 PV.Oczywiscie mam na uwadze zintegrowaną karte /która wydajniejsza i nowocześniejsz/ oraz O/C płyty.Podobno nowy bios do 690G ma leprze O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Integra 690G jest lepsza natomiast do oc nvidia (przynajmniej narazie) @DziubekR1 7050 biostara powinien być tańszy od 690g, obstawiam, że gdzieś w okolicy 235,- iteż ma dvi przez przejściówkę hdmi-dvi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Hmm, a kiedy mozna sie spodziewac tej plyty 7050 biostara ? Bo proc juz u mnie lezy, a pamieci Corsair juz sa w drodze, wiec sie doczekac nie moge :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Hmm, a kiedy mozna sie spodziewac tej plyty 7050 biostara ? Bo proc juz u mnie lezy, a pamieci Corsair juz sa w drodze, wiec sie doczekac nie moge :) http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=14483 Cena w USA 89 $ czyli tyle samo co za model 690G. Zobaczymy jak u nas będzie. Wydaje mi się, że powinno być taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Hmm, ale to DVI to pewne info ?? Bo widzialem gdzies testy 7025 (czy jakos tak, na jakims forum zrobili) i tak tylko D-Sub bylo. W tej, na tej focie tez chyba tylko D-Sub widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 meeron doszła juz ta płyta?? Czekam z niecierpliwością :) i pewnie nie tylko ja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Cześć pisałem już kiedyś o tej płytce Abita. Postanowiłem sobie sprawić taką bo u kolegi się fajnie spisywała a że nie miałem wielkich funduszy kupiłem Abita NF-N2S i Semprona. Moja płyta posiada ten standardowy bios który jest naprawdę okrojony. Nie ma wielkich możliwości zmian, a co za tym idzie OC. Bios nie posiada zmiany regulacji napięcia ale nie wiem jak to sie dzieje że napięcie wzrasta przy podkręcaniu procka. Tak jakby się zmieniało automatycznie. Moja płytka osiąga HTT 290 Mhz. Pozdrawiam i w sumie polecam bo bo zmianie biosu pewnie wyciągnie się więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 a są do niej jakieś "overclockerskie" biosy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Mam nowy rekord HTT 310 !!! I to na zwykłym biosie. Dalej blokuje mnie już tylko pamięć bo nie wiem dlaczego ale semp nie chce z nią działać na 533 nawet nie podkręcony a pamietki posiadam 667 więc przy HTT 310 mają ponad 850 Mhz :D A co do biosów to nie wiem może sa jakieś "overclockerskie". Wiem że najnowszy Abita pozwala na ustawienia V. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) dziadek, a pisales w innym temacie, ze kupiles dla kumpla z jakims zmodyfikowanym biosem. Wez napisz jak mozesz do tego typa, od ktorego brales plyte, co to za bios. Bys nam tu przetestowal moze ;) Z gory dzieki. Edytowane 9 Maja 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 no właśnie, może zaktualizuj Biosa w swojej :D ? Bo ta płytka stoi po 180 z hakiem na morelkach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Dobra jak znajdę trochę czasu to sprawdzę ten bios o naskrobie coś o nim. Ale i tak płytka jest niezła :D Ja jestem zadowolony z niej i wam też polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 czyli mówisz, że masz te 300 na procku ? chyba ją wezmę .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Tak 300 jest i jutro będę miał pamięci 800 więc zobaczymy czy więcej pójdzie. Aha i pamiętaj że nie ma regulacji napięcia procesora i pamięci oraz że nie ma możliwości zmiany timingów ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 pamiętam, ale liczę na ten BIOS. A pamięci 800mhz to ja będę miał chyba na codzień ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 meeron doszła juz ta płyta?? Czekam z niecierpliwością :) i pewnie nie tylko ja ;)dziś wg zapewnień sprzedawcy już na bank będzie u mnie bo podobno wysłał ja wczoraj, co do biosa to nie żaden modowany overclockerski tylko zwykły najnowszy chyba daje możliwość regulacji napięć oraz czasów no nic, jak płytka będzie u mnie to sprawdzę co i jak i załącze tu jakieś info :P (myślę ze dziś kolo wieczora) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Hmm, ale to DVI to pewne info ?? Bo widzialem gdzies testy 7025 (czy jakos tak, na jakims forum zrobili) i tak tylko D-Sub bylo. W tej, na tej focie tez chyba tylko D-Sub widac. Masz złoącze HDMI czyli potrzebna jest tylko przejściówka HDMI-DVI. Pytanie tylko czy jest w zestawie, jeżeli nie to ile kosztuje? EDIT Sprawdziłem ceny i niestety jeżeli nie ma w zestawie to trzeba ~25 zeta wydać EDIT2 Ten Abit NF-M2S też wydaje się fajny, ciekawi mnie tylko jego współpraca z brisbane. Podobno były jakieś problemy z wersją nview wtym zakresie. tutaj link http://www2.abit.com.tw/cpu-support-list/a...-athlonX2-b.htm wiec niby obsługuje EDIT 3 Cytat ze specyfikacji: "Expansion Slots 1 x PCI-E X16 (PCI-E X 8 bandwidth) 1 x PCI-E X1 2 x PCI" Lepsze karty graficzne będą na tym niestety tracić. Edytowane 10 Maja 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) to jest ze specyfikacji Abita ?? :( o to, że będą tracić , ja bym się nie martwił (to chyba coś jak AGP 4\8) ale martwię sie, że niektóre wogóle nie będą działać :/ w Foxconnie tak chyba było Edytowane 10 Maja 2007 przez beka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 No ja juz duzo wczesniej o tym pisalem. Tracic to bedzie dopiero 8800GTX, a tego to ja predko nie kupie, tylko problem jest z tym, ze niektore wogole moga nie chcec dzialac na 8x :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 @meeron - dałbyś ją radę sprawdzić z jakimiś grafikami pod PCI-E ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 mam tylko ta z siga, ewentualnie mogę to sprawdzić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 sprawdź , w sumie jak będzie działać, to i 7600GS powinna działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...