w00tz Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Czesc, moj sprzet jest juz calkiem wysluzony, ale niestac mnie kupno nowego kompa, dlatego chcialbym spytac co moglbym wymienic w moim aktualnym configu zeby zwiekszych wydajnosc. Moj aktualny konfig: proc: amd 2200+ (1800Mhz) mainboard: nie mam pojecia, jakis stary asrock ram: 1gb grafika: radeon 9200se 64mb gram glownie w q3 i world of warcraft, chcialbym wycisnac wiecej klatek w tych tytulach, ale nie wiem czy po jakiejs zmiane wydajnosc ulegnie wyczuwalnej zmianie, prosze o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 :mur: Moze powiedz ile chcesz przeznaczyc na ten cel? Bo mozemy rozmawiac o samej grafice w okolicach GF 7600GS ( chociaz przez wolny proc bedziesz tracic ~20% wydajnosci :P ) albo Radku 9550... :rolleyes: No i podaj jaki masz zasilacz bo szkoda nowej karty wsadzac do kompa z codegenem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00tz Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 :mur: Moze powiedz ile chcesz przeznaczyc na ten cel? Bo mozemy rozmawiac o samej grafice w okolicach GF 7600GS ( chociaz przez wolny proc bedziesz tracic ~20% wydajnosci :P ) albo Radku 9550... :rolleyes: No i podaj jaki masz zasilacz bo szkoda nowej karty wsadzac do kompa z codegenem... budzet - hm, nie chcialbym na to przeznaczyc wiecej niz 300zl. Co do zasilacza - L&C 230 WAT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 No to poziom codegena. Powiedzmy w ten sposob - nie musisz kupowac zasilacza delta ktory jest jakies 300 lat przed tym L&C jesli chodzi o wydajnosc i zabezpieczenia. Ale przy 9500 128/128... To jak picie borygo lub nawet denaturatu. Smierc. Oczywiscie mozesz sie pakowac w wydajniejsza karte pokroju 6600gt/6800xt/9700pro ale przy takim zestawie... No i nie masz wymagan grac w quake4 wiec starsza technologicznie karta bedzie Ci starczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00tz Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) nie wiem czy miedzy tym r9500 a moim 9200se jest taka roznica :s Myslalem wlasnie o czyms typu 6600gt, albo r9800, no ale - uciagnie to ten przedpotopowy zasilacz? Pytanie do wrozbitow: czy po zamontowaniu sobie tego powiedzmy 6600gt, radeona 9800 czy co innego mi tu polecicie, odczuje jakis mega skok, czy pozwoli mi to tylko na wycisniecie pieciu dodatkowych fpsow w q3? :( Edytowane 6 Maja 2007 przez w00tz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Wierz mi - miedzy Twoim 9200se a 9500 jest juz przepasc. 6600GT bedzie sie marnowac przy procku <2200MHz na sA. Nie wiem o ktorym zasilaczu mowisz bo i jeden i drugi jest przedpotopowy tylko L&C jest gownem. 5fps... Tia :lol: moze 20 w q3, moze 40. Zalezy od cfg i systemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Wierz mi - miedzy Twoim 9200se a 9500 jest juz przepasc. 6600GT bedzie sie marnowac przy procku <2200MHz na sA. Nie wiem o ktorym zasilaczu mowisz bo i jeden i drugi jest przedpotopowy tylko L&C jest gownem. 5fps... Tia :lol: moze 20 w q3, moze 40. Zalezy od cfg i systemu... Bierz 6600gt / 9800pro, roznica bedzie widoczna golym okiem. Ale zacznij od zasilacza :/ Edytowane 6 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 adamlop 9800pro to ostatecznosc IMHO, 6600GT - nie do tego procka i tych gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Tak to wyglada w q3 na p3, nie wiem jak na tym antku, ale jak kupisz lepszy zasilacz to moze go podciagniesz troche :D http://www.tomshardware.com/2003/12/29/vga..._iii/page7.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w00tz Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Hmm, dzieki, w takim razie zdecyduje sie na tego radeona. Pozostaje kwestia zasilacza, bo rozumiem, ze ten aktualny sobie nie poradzi - jaki kupic? Linki do allegro bylyby mile widziane ;) Przepraszam ze zadaje takie banalne pytania, ale po prostu nie mam o tym kompletnego pojecia, a nie chcialbym wydawac forsy na marne. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 6600 gt do tego procka bedzie dobym i tanim zakupem a roznice napewno zobacysz ja mialem przez jakis czas zetaw xp 1700 tbred + 6800 i naprawde moze szalu nie bylo ale gierki niezle chodzily i kopa dostaly. Tak wiec nawet mozesz sie postarac a jakiegos 6800 16/6 za 300zl mozna wyrwac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Hmm, dzieki, w takim razie zdecyduje sie na tego radeona. Pozostaje kwestia zasilacza, bo rozumiem, ze ten aktualny sobie nie poradzi - jaki kupic? Linki do allegro bylyby mile widziane ;) Przepraszam ze zadaje takie banalne pytania, ale po prostu nie mam o tym kompletnego pojecia, a nie chcialbym wydawac forsy na marne. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi :) Radek: http://allegro.pl/item191029036_radeon_980...war_os_ss_.html Zasilacz: http://allegro.pl/item188651873_zasilacz_3...w_fv_od_ss.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Tylko prosze cie zmień ten zasilacz.....nie dość że 230W to jeszcze L&C :-| 6600GT może sie troche nudzić na tym procku, jakiś tam % mocy straci ale tak czy siak odczujesz mocnego kopa w grach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Tylko prosze cie zmień ten zasilacz.....nie dość że 230W to jeszcze L&C :-| 6600GT może sie troche nudzić na tym procku, jakiś tam % mocy straci ale tak czy siak odczujesz mocnego kopa w grach ;]nie bedzie sie nudzic zasilke wyrwij jakiegos fortrona za 40zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...