beavisek Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Kupiłem juz karty sieciowe i kabel. :lol: . Ale nie za bardzo wiem jak się konfiguruje kompy . Czy pod Windowsami ME wykryją się automatycznie czy trzeba podawac ręcznie IP i maske podsieci! Jak powinna wyglądać identyfiakcja każdego z komputerów. Moze coś trzeba doinstalować? czy jest jakiś kreator windowsowy który pomoże mi to zrobić? :? Bawiłem się już godzinę i kupa :? Na żadnym z komputerów nie zobaczyłem drugiego :cry: Co robić? Dzięki z góry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Kupiłem juz karty sieciowe i kabel. :lol: . Ale nie za bardzo wiem jak się konfiguruje kompy . Czy pod Windowsami ME wykryją się automatycznie czy trzeba podawac ręcznie IP i maske podsieci! Jak powinna wyglądać identyfiakcja każdego z komputerów. Moze coś trzeba doinstalować? czy jest jakiś kreator windowsowy który pomoże mi to zrobić? :? Bawiłem się już godzinę i kupa :? Na żadnym z komputerów nie zobaczyłem drugiego :cry: Co robić? Dzięki z góry :) Najprosciej, to zrob sobie tak, ze we wlasciowosciach sieci dodaj sobie karte sieciowa, protokol TCP/IP oraz Udostepnianie plikow i drukarek. We wlasciwiosciach karty ustaw recznie 100 Mbit Full Duplex (moze byc Auto, ale lepiej na sztywno to poustawiac). We wlasciwosciach protokolu TCP/IP ustaw adres IP maszyny na 192.168.1.2 (przykladowo, moze byc inny, ale taka konwencja jest zalecana do adresowana sieci wewnetrznych) a maske ustaw 24 bitowa - 255.255.255.0. Drugiemu komputerowi nadaj przykladowo 192.168.1.3 - maska ta sama. Ustaw, zeby byly w tej same grupie roboczej i zadbaj, zeby mialy rozne nazwy. Niech Winda doinstaluje co trzeba a potem reboot. Po restarcie obydwu sprzetow wybierz Start/Uruchom. Wpisz ping 192.168.1.3 (jezeli pracujesz na kompie 192.168.1.2 - w przeciwnym razie odwrotnie). Jezeli bedziesz mial odpowiedzi na wysylane pakiety, znaczy ze polaczenie jest. Otoczenie sieciowe Windows tez powinno wskazywac obydwa kompy w sieci. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 jaką masz sieć z dwóch kompów?? jeśli tak to nie musisz podawać ani ip ani maski podsieci instalujesz karty i powinno chodzić ja miłem sieć z dwóch kompów to jak zainstalowałem win me to wykryłomi katę i odrazu chodziła nie musialem nic robić jak ci samo nie wykryje i nie zainstaluje to zainstaluj soft od karty i powinno chulać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 sorry ale mam pytanie nie związane z twoim tematem jak ci chula ten gainward bo chyba takiego sobie sprawię :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 sorry ale mam pytanie nie związane z twoim tematem jak ci chula ten gainward bo chyba takiego sobie sprawię :?: :?: A bo ja wiem... :-) w zasadzie calkiem fajnie. Jezeli chodzi o gierczenie, to przyzwoicie. Morrowind na 1024x768 (w to ostatnio tylko gram) w full detalach ladnie dziala. Co do oc to duzo nie krecilem, bo mam ciagle AC a z zalozeniem wody zbieram sie jak slimak. Jakos obrazu i niezla, ale i tak lepsza ma ATI. Odswiezanie ladne - 1280x1024 @ 100 Hz. Generalnie maxymalnie wkurzajaca sprawa jest wentylator - glosny jak suszarka! Ale puscilem go na 5V - na karte i tak nawiewa zimne powietrze 80x80 z boku obudowy. Mysle, ze warto kupic... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 dzięki za odpowiedź chyba kupię tylko czytałem, że spokojnie wykręca się na gf 4 ti 4600!!! to by było spoko seryjnie chodzi jak suszarka :? :? chyba nie tak jak gf fx?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 seryjnie chodzi jak suszarka :? :? chyba nie tak jak gf fx?? No tak, na fabrycznym wiatraku. Moze nie az tak jak FX (chociaz nie slyszalem zadnego live - tylko z nagran), ale aktualnie mam b.dobrze wyciszona obudwe i ten halas byl bardzo wyrazny. Ale przeciez nie ma problemu z przelaczeniem na 5V - wtedy jak reka odjal. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 seryjnie chodzi jak suszarka :? :? chyba nie tak jak gf fx?? No tak, na fabrycznym wiatraku. Moze nie az tak jak FX (chociaz nie slyszalem zadnego live - tylko z nagran), ale aktualnie mam b.dobrze wyciszona obudwe i ten halas byl bardzo wyrazny.<b> Ale przeciez nie ma problemu z przelaczeniem na 5V</b> - wtedy jak reka odjal. Pozdrawiam właśnie jak to zrobiłes odżnąłeś wtyczkę i sztywno podłączyłeś do 5v na zasilaczu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 właśnie jak to zrobiłes odżnąłeś wtyczkę i sztywno podłączyłeś do 5v na zasilaczu?? Do molexa podlaczylem dwa przewody pod +5V i pod mase. Zakonczylem je wtyczka 3 pinowa (innej nie bylo pod reka) - takiego typu jak zlacze do wentylatora od CPU. Koncowka od wiatraczka z karty jest dwupinowa, ale pasuje na dwa piny tej wtyczki - trzeci pin jest wolny. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 dzięki muszę iść pogadać z ojcem żeby dał tą kasę kupuję na allego 3 miesięczną kartę, 18 miechów gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Kupiłem juz karty sieciowe i kabel. :lol: . Ale nie za bardzo wiem jak się konfiguruje kompy . Czy pod Windowsami ME wykryją się automatycznie czy trzeba podawac ręcznie IP i maske podsieci! Jak powinna wyglądać identyfiakcja każdego z komputerów. Moze coś trzeba doinstalować? czy jest jakiś kreator windowsowy który pomoże mi to zrobić? :? Bawiłem się już godzinę i kupa :? Na żadnym z komputerów nie zobaczyłem drugiego :cry: Co robić? Dzięki z góry :) Cosik się mnie wydaje że nie ten dział :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...