Skocz do zawartości
muszka15

Czy Opłaca Sie Zmieniać?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w tej chwili taki komputer:

Procesor Celeron D Prescott 2,53Ghz@3,4Ghz LGA

1024 mb ram( 512 mb corsar i po 256 good rama i blitza)

Dysk 40 gb( tego akurat nie chce zmieniać)

Grafika Radeon x1050

Płyta Asrock Conroe 865PE

Czy oplaca sie wymienić tego celka na pentiuma 4 3ghz?Myśle też nad zmianą platformy na 939(athlon 64)Co lepiej zrobic?Kupić tego pentiuma czy zmienić platforme?Nie robie żadnych cudow z kompem, czasami gram, grafika akurat mi styka.Chodzi mi glownie o procesor.Móglbym kupić plyte z agp i ddr pod socket 939 i do tego athlona64.Co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki bedzie wzrost wydajności?Czy te pentiumy rzeczywiscie są az tak slabe?

Na początek athlon 3200+ styknie?

http://allegro.pl/item191174088_plyta_asus..._warszawa_.html

Ta płyta jest dobra?Ma pci-e ale moze grafike zmienie.

Edytowane przez muszka15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to wykastrowana wersja płyty Asus A8NE, bios to tam pewnie istne zero, działać działa, ale to szrot pod s.939

Ostatnio zlozylem bratu kompa na tym czyms (bo nie mialem co zrobic ze swoim Venice, a 100zl to szkoda sprzedawac) i wlasnie poszla ta plytka (brat ma 14lat wiec musialo byc wszystko w jednym). Jest stabilna bo wlasnie siedze na tym kompie bo u siebie kompletuje nowa platforme. W biosie niema nic n/t OC, tazke zapomnij o jakimkolwiek podkrecaniu. Na plycie siedzi obecnie moj 7600gt i wszystko lata jak ta lala :D

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zlozylem bratu kompa na tym czyms (bo nie mialem co zrobic ze swoim Venice, a 100zl to szkoda sprzedawac) i wlasnie poszla ta plytka (brat ma 14lat wiec musialo byc wszystko w jednym). Jest stabilna bo wlasnie siedze na tym kompie bo u siebie kompletuje nowa platforme. W biosie niema nic n/t OC, tazke zapomnij o jakimkolwiek podkrecaniu. Na plycie siedzi obecnie moj 7600gt i wszystko lata jak ta lala icon_biggrin3.gif

No pisałem że chodzić to chodzi ale OC to n/c :wink: Zresztą czego można oczekiwać za 115 czy ile tam zł :wink:

Nic tańszego nie bedzie?Bo finanse mnie nie puszczają.W zasadzie to nie chce za bardzo tego podkrecać.

To może to?? :?

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi