muszka15 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Mam w tej chwili taki komputer: Procesor Celeron D Prescott 2,53Ghz@3,4Ghz LGA 1024 mb ram( 512 mb corsar i po 256 good rama i blitza) Dysk 40 gb( tego akurat nie chce zmieniać) Grafika Radeon x1050 Płyta Asrock Conroe 865PE Czy oplaca sie wymienić tego celka na pentiuma 4 3ghz?Myśle też nad zmianą platformy na 939(athlon 64)Co lepiej zrobic?Kupić tego pentiuma czy zmienić platforme?Nie robie żadnych cudow z kompem, czasami gram, grafika akurat mi styka.Chodzi mi glownie o procesor.Móglbym kupić plyte z agp i ddr pod socket 939 i do tego athlona64.Co radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Już lepiej przejść na s.939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka15 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) A jaki bedzie wzrost wydajności?Czy te pentiumy rzeczywiscie są az tak slabe? Na początek athlon 3200+ styknie? http://allegro.pl/item191174088_plyta_asus..._warszawa_.html Ta płyta jest dobra?Ma pci-e ale moze grafike zmienie. Edytowane 6 Maja 2007 przez muszka15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Trzymaj się z daleka od tej płyty - to kastrat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka15 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 A co w niej takiego zlego? Nie zamierzam uzywac jej do o/c więc chyba styknie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Jest to wykastrowana wersja płyty Asus A8NE, bios to tam pewnie istne zero, działać działa, ale to szrot pod s.939 Edytowane 6 Maja 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka15 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 A jak z prockiem?Czy athlon 64 3200+ bedzie lepszy od mojego celka i pentiuma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Tak, zwłaszcza po OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka15 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Aha czyli chyba kupie tego athlona 64.A płyte w końcu jaką <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ?Cena może być do max 150-160 zł. Edytowane 6 Maja 2007 przez muszka15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Np. tą niektóre osiągają HTT koło 280, albo tą Edytowane 6 Maja 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Dołożył bym ~30zł i brał to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka15 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Nic tańszego nie bedzie?Bo finanse mnie nie puszczają.W zasadzie to nie chce za bardzo tego podkrecać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Jest to wykastrowana wersja płyty Asus A8NE, bios to tam pewnie istne zero, działać działa, ale to szrot pod s.939 Ostatnio zlozylem bratu kompa na tym czyms (bo nie mialem co zrobic ze swoim Venice, a 100zl to szkoda sprzedawac) i wlasnie poszla ta plytka (brat ma 14lat wiec musialo byc wszystko w jednym). Jest stabilna bo wlasnie siedze na tym kompie bo u siebie kompletuje nowa platforme. W biosie niema nic n/t OC, tazke zapomnij o jakimkolwiek podkrecaniu. Na plycie siedzi obecnie moj 7600gt i wszystko lata jak ta lala :D Edytowane 6 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Ostatnio zlozylem bratu kompa na tym czyms (bo nie mialem co zrobic ze swoim Venice, a 100zl to szkoda sprzedawac) i wlasnie poszla ta plytka (brat ma 14lat wiec musialo byc wszystko w jednym). Jest stabilna bo wlasnie siedze na tym kompie bo u siebie kompletuje nowa platforme. W biosie niema nic n/t OC, tazke zapomnij o jakimkolwiek podkrecaniu. Na plycie siedzi obecnie moj 7600gt i wszystko lata jak ta lala icon_biggrin3.gif No pisałem że chodzić to chodzi ale OC to n/c :wink: Zresztą czego można oczekiwać za 115 czy ile tam zł :wink: Nic tańszego nie bedzie?Bo finanse mnie nie puszczają.W zasadzie to nie chce za bardzo tego podkrecać. To może to?? :? Edytowane 6 Maja 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...