garuu12 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 kupilem na aukcji geforce'a 7950 gt.niestety uszkodzonego.brakuje tam chyba kondensatora.czy ktos moze mi powiedziec jakiego??usterka na zdjeciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Trochę te luty na krawędzi karty zardzewiałe - możliwe, że karta została zalana czymś. Co za tym idzie, możliwe że wlutowanie brakującego elementu nic nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garuu12 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 hmn nie wiem ale mozna zawsze sprobowac.problem jest w tym ze nawet nie wiem co to za czesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Nie ma tam żadnej rdzy , tylko kalafonia. Brakujący element to cewka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 A może i kalafonia. W takim razie jakaś niezbyt firmowa ta karta. ;) To, że brakuje cewki, to jeszcze kolegi nie ratuje. Trzeba znaleźć identyczną kartę i rzucić okiem na parametry tej brakującej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja tam na firmowych kartach też widze kalafonie , większe elementy są lutowane ręcznie a nie maszynowo. Co do cewki to wartość już nie jest taka istotna , z tego co widze służy tylko do filtracji(ewentualnie separacji). Brak cewki obwód otwarty , na próbe można spokojnie w miejsce cewki wlutować kawałek przewodu(drutu). Jeżeli karta nie wstanie to raczej owy element został specjalny usunięty(wyrwany), ktoś udaje głupka i sprzedaje walnietą karte wiedząc , że naprawa jest bardzo droga , usuwa jakiś drobny element , by komuś dać nadzieje , że zrobi karte małym nakładem pracy i kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Jak sie objawia to uszkodzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...