Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzmy ze kupilem sobie zestaw glosnikow 5.1, jednak po jakims czasie przestalo mi to wytarczac. Satelity graja wystarczajaco, jednak zawsze mowilem - 'bassu nigdy za wiele'. Jest jakis sposob zeby ulepszyc subwoofer z takiego zestawu jakimis kupionymi czesciami? Z gory mowie, ze mam pokoj 3m x 3m, wiec nie potrzebuje sprzetu za 5tys zł.

Pozdrawiam,

sthEn

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sie pobawił w diy ;]. Wywalił oryginał i zbudował coś własnoręcznie - na jakims stx 25 cm, ale szybko może się okazać że satelitki nie dają rady przy takiej samoróbie ;)

Niestety przy diy subwooferku trzeba się liczyc z kosztami około 200 zł żeby coś sensownego złożyć.

Przeróbki oryginału nie polecam, znając życie jest tam coś co udaje suba, marna obudowa, cienkie ścianki i wszystko wyliczone pod konkretny anemiczny głosnik tak aby podbijało pasmo w zakresie 200-400 hz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli to jakiś słaby zestaw nawet nie ma sensu bawić się w diy. Kup sobie na allegro jakąś Tube samochodową plus wzmacniacz i w kwocie 150zł się zmieścisz. Jezeli chodzi o DIY to myśle że jak się zrobi dobrego Suba to w tedy satelitki od zestawu będą kiszkowate bo zazwyczaj w takich zestawaś środek przejmuje sub bo kilko centymetrowe satelity nie dają rady grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie wtedy odpadnie już kompletnie środek pasma. A 150 zł na tubę byłoby mi szkoda... bo nic za to nie kupi co by było lepsze niż te komputerowe subiki.

Pozostaje 1 rada... zbieraj na nowy sprzęt ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw 5.1 firmy tracer, kupiony 2 lata temu za cene ~300zl. Nazwy tego zestawu nie pamietam niestety, pudelko juz dawno wywalone itp. Zanim ktos napisze ze okrutny shit - mialem okazje miec na tydzien Logitechy X-530 i graja praktycznie identycznie, wiec na moj pokoj teoretycznie starcza. Jesli nie warto jednak ich ulepszac, prosilbym o jakies porady jak zlozyc wlasne kolumienki + wzmacniacz czy tez jakis gotowy zestaw za powiedzmy 500-700zł. Nie wiem sam czy lepiej zdadza egzamin jakies 2 porzadne kolumny, czy jakis zestawik 5.1, nie znam sie po prostu na tym. Wiem jedynie, ze jestem maniakiem basów, i na tym mi zalezy najbardziej.

Pozdrawiam,

sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma to być zestaw z nastawieniem na muzykę to zdecydowanie 2 kolumny będą lepszym rozwiązaniem. Jeśli tak lubisz bas to kup wzmacniacz TEAC.

http://www.allegro.pl/item193362206_teac_a...okazja_bcm.html

+

http://www.allegro.pl/item192962320_koda_a...ja_polpak_.html

http://www.allegro.pl/item190774328_kolumn...gwarancja_.html (nie bijcie za to ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi